2016-01-30 18:58:07
Φωτογραφία για Απεργία των καθαριστριών στο Αμαξοστάσιο του Ελληνικού [video]
Για τέταρτη νύχτα συνεχίστηκε ο αποκλεισμός της πύλης του αμαξοστασίου των λεωφορείων στο Ελληνικό από τις απλήρωτες καθαρίστριες της εταιρείας Λινκ Απ Φάκος – Μωραΐτης. Στο πλευρό τους βρέθηκαν μετά από κάλεσμα συμπαράστασης δεκάδες συμπολίτες μας.

Όπως καταγγέλουν στο sinergasia.gr οι εργαζόμενες, εκτός του ότι εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν πως έχουν λάβει το δώρο Χριστουγέννων χωρίς ποτέ να το πάρουν, έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες. Οι εργαζόμενες δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας χωρίς δικαιώματα και παίρνουν πολύ λιγότερα απ΄όσα υπογράφουν. Οι καθαρίστριες αρνούνται να δουλέψουν, αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλεύμενα που τους χρωστάει ο εργολάβος.

Ο εργολάβος για μια ακόμη φορά χθες το βράδυ επιχείρησε να φέρει άλλες γυναίκες να δουλέψουν αλλά η προσπάθειά του χάρη στην παρουσία του κόσμου απέβη άκαρπη.

Επιπλέον κατά τη χθεσινή κινητοποίηση τρία περιπολικά έκαναν την εμφάνισή τους στον χώρο και έγινε γνωστό πως ο εργολάβος είχε καταθέσει μήνυση κατά συνδικαλιστή οδηγού της ΕΘΕΛ που συμπαρίσταται όλες αυτές τις μέρες στις εργαζόμενες.

Η κινητοποίηση των καθαριστριών συνεχίζεται. Νέο κάλεσμα υπάρχει για το Σάββατο (30/01) στις 19.00.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ