2016-02-02 13:57:39
Φωτογραφία για Ο Πάγκαλος τα βάζει με τους αγρότες...
Για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τους αγρότες, τον πρωθυπουργό και τον Τούρκο επιχειρηματία που φέρεται να διεκδικεί τηλεοπτική άδεια αλλά και όλα τα θέματα της επικαιρότητας, μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης σε ρ/σ.

«Αν είναι τόσο δημοφιλής ο Τσίπρας, γιατί φυλάνε νύχτα-μέρα την Ηρώδου Αττικού; Να συζητήσουμε σοβαρά για την αγροτική παραγωγή και όχι με όσα λέει ο ανεκδιήγητος κ. Αποστόλου που παριστάνει τον υπουργό. Δεν είναι και τόσο αξιόπιστο πρόσωπο ο Τούρκος επιχειρηματίας που διεκδικεί τηλεοπτική άδεια…». Με αυτές τις ατάκες, έθιξε ουσιαστικά καίρια ζητήματα, με τον δικό του «καυστικό» τρόπο.

Για τους αγρότες και το ασφαλιστικό - Γιατί τάσσεται κατά των μπλόκων

«Εγώ θα σας πω κατ’ αρχήν ότι είμαι εναντίον των μπλόκων. Θεωρώ ότι κακώς κλείνουν οι δρόμοι, κακώς δεν εφαρμόζεται ο νόμος, υπάρχει νόμος που προβλέπει την απαγόρευση της παρακώλυσης των συγκοινωνιών και με βαρύτατες ποινές μάλιστα.


Και το δεύτερο είναι ότι, εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι με κάποιο τρόπο και κάποιες προϋποθέσεις και αφού ίσως περιορίσουν τις δυνατότητες του κ. Τσίπρα να ψευδολογήσει και να κάνει ένα σόου απ’ αυτά που έχει συνηθίσει, θα ‘πρεπε να τον συναντήσουν.

Θα έπρεπε να βρουν τον τρόπο, να είναι δημιουργικότεροι δηλαδή στην επεξεργασία αυτού του θέματος, στη διαχείριση αυτού του προβλήματος, της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό και όχι να λένε απλώς «όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ συνέχισε, λέγοντας:

«Εδώ, από την άλλη μεριά, λέγονται χονδροειδή ψέματα και τερατώδεις ανακρίβειες εις βάρος των αγροτών, π.χ., άκουσα τον κ. Αποστόλου, αυτό το ανεκδιήγητο πρόσωπο που παριστάνει τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας -δεν ξέρω πως λέγεται- ο οποίος είπε κάτι νούμερα που τόση έπρεπε να είναι η αγροτική παραγωγή και τόσο δηλώνεται. Μα, η αγροτική παραγωγή σε όλες τις χώρες έχει ένα ποσοστό 25, 30, 40%, ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεσαι και αφορά στην αυτοκατανάλωση και στις ανταλλαγές. Το δεύτερο είναι αυτό το θέμα του κόστους παραγωγής, δηλαδή όταν λένε αυτά τα νούμερα που λένε οι αγρότες, πρέπει να έρθει κάποιος να μου πει ότι δεν είναι σωστά για να τα συζητήσουμε. Αλλά, αν πραγματικά είναι το κόστος παραγωγής 20 και 30% παραπάνω απ’ ό,τι είναι στην Ιταλία ή στην Ισπανία ή στην νότιο Γαλλία, που παράγουν ανταγωνιστικά με μας προϊόντα, τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα. Όσο και βελτίωση των προϊόντων μας να κάνουμε και όσο και ποιοτική αναβάθμιση να κάνουμε, όσο και να κάνουμε εξαγωγικές προσπάθειες, όταν είναι 30% παραπάνω από το δικό σου προϊόν, το λάδι σου, το κρασί σου, μπορείς να τα πουλήσεις; Δεν μπορείς. Πρέπει να συζητήσουμε το κόστος παραγωγής των αγροτών».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον Τούρκου επιχειρηματία για τηλεοπτική άδεια

«Τούτου δοθέντος και επιπλέον επειδή απ’ ό,τι ξέρω η προσωπικότητα που εκφράζει αυτή την επένδυση δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστη, νομίζω ότι πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν ευρύτερη συζήτηση στα Μέσα Ενημέρωσης για το πρόσωπο αυτό και τις προθέσεις του και να το λάβει όλο αυτό υπ’ όψη της η επιτροπή. Υποθέτω ότι κάπου θα υπάρχει, εκτός από τα ποσά που καταθέτει κάποιος και κάποια ποιοτική εκτίμηση. Δεν θα τεθούν ορισμένα κριτήρια; Πρέπει να τεθούν όμως, αλλιώς τι κάνουμε εδώ πέρα; Αν δεν έχουμε κάνει τέτοιο τετράδιο (υποχρεώσεων και κριτηρίων) και δεν έχουν βάλει προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ένα κανάλι στην Ελλάδα, τότε να πάνε να πνιγούνε και να μην κάνουν διαγωνισμούς διεθνείς «μπάτε σκύλοι αλέστε». Να πάμε στους Ευρωπαίους να πούμε, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ότι αυτός είναι Τούρκος και δεν το δέχομαι;», κατέληξε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ