2016-02-02 22:27:07
Φωτογραφία για Πώς το ΣτΕ δικαιώνει την ΟΑΣΕ και πώς δίνει συνέχεια στο θρίλερ των εισφορών για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ - Όλες οι αποφάσεις!
Με μία διπλή απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνει συνέχεια στο... θρίλερ που αφορά την διένεξη μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών σε ότι αφορά τις εισφορές των εργοδοτών στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (Τ.Ε.Α.-Ε.Α.Π.Α.Ε).

Το ΣτΕ με μία απόφαση του δικαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων (Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, Ένωση Συνταξιούχων Ασφαλιστών, και διοίκηση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Τ.Ε.Α.-Ε.Α.Π.Α.Ε) καθιστώντας άκυρη την πράξη της Γενικής Διευθύντριας Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που καθόριζε τις εισφορές για το ταμείο στο ύψος τωνεισφορών (ποσοστιαία) των άλλων επικουρικών ταμείων.

Με μία άλλη όμως απόφαση του το ΣτΕ, απέρριψε για τυπικούς λόγους την αίτηση ακυρώσεως της ΟΑΣΕ της διάταξης του πρώτου άρθρου, παράγραφος ΙΑ υποπαράγραφος ΙΑ. 3, 2.Α περ. κε' του ν. 4254/2014 η οποία διάταξη, καταργεί την ισχύουσα μέχρι τότε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι εισφορές στο Τ.Ε.Α.-Ε.Α.Π.Α.Ε είναι ποσοστά επί των ασφαλίστρων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Πωλείται ελπίς...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΥΡΙΖΑ: "Πωλείται" ελπίς...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ