2016-02-04 17:32:26
Φωτογραφία για ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ
«Εμένα προς το παρόν δεν μου έχει ζητήσει κανείς νέα μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με τις συναντήσεις που συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη με τους θεσμούς. Η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τις επισημάνσεις της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, με φόντο την γενική απεργία κατά των προωθούμενων αλλαγών στο Ασφαλιστικό, έγινε το μεσημέρι η τρίωρη συνάντηση του κουαρτέτου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης. Η συνάντηση κράτησε σχεδόν τρεις ώρες και στη συνέχεια ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας συσκέπτεται με το κουαρτέτο.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τους επικεφαλης των δανειστών ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Ήταν μια ιδιαίτερα αναλυτική και σκληρή διαπραγμάτευση, προωθήσαμε δικά μας ζητήματα καθώς είχα ζητήσει να μας θέσουν γραπτά όλα τα επιμέρους θέματα». «Το έκαναν το πρωί της Πέμπτης και επ' αυτής της ατζέντας συζητήσαμε κατ' άρθρον και κάναμε επεξεργασία όλου του νόμου για το Ασφαλιστικό» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.


«Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα με τα τεχνικά κλιμάκια για να έχουμε όσο γίνεται συντομότερα την ψήφιση του νομοσχεδίου. Εχουμε διάλογο με την κοινωνία και οι δανειστές επιφυλάχθηκαν να μας δώσουν γνώμη για όλα τα ανοιχτά θέματα. Είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να βρούμε λύση καθώς δεν τέθηκε ποτέ θέμα μείωσης συντάξεων. Βγάλαμε όλα τα μικρά πράγματα και συζητήσαμε τα μεγάλα όπως την εθνική σύνταξη, αν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, την 15ετία και τις εισφορές» ανέφερε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ