2016-02-06 17:29:12
Φωτογραφία για Κύπρος: Ο κύβος ερρίφθη για υφυπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού
Αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της πολλάκις εξαγγελθείσας γραμμής μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του δημοσίου επιχειρεί να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, μέσω δημιουργίας υφυπουργείων και πιο συγκεκριμένα για Ανάπτυξη και Τουρισμό αντίστοιχα. Tην ευρύτερη ευθύνη για τον καταρτισμό των νομοσχεδίων αλλά και την τελική υλοποίησή τους, επί πολιτικής βάσης, έχει αναλάβει ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews η κυβέρνηση εδώ και καιρό επεξεργάζεται σχετικά νομοσχέδια, τα οποία θα ανοίξουν τον δρόμο για δημιουργία των υφυπουργείων. Όπως αναφέρουν πηγές του InBusinessNews τα νομοσχέδια θα προωθηθούν στη Βουλή προς έγκριση εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016. Σημειώνεται πάντως, ότι η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση θα πραγματοποιήσει την τελευταία συνεδρίασή της περί τα τέλη Μαρτίου, οπότε αποτελεί στοίχημα και για την κυβέρνηση και για το σώμα της Βουλής να προλάβουν να περάσουν τα εν λόγω νομοσχέδια πριν τις εκλογές του Μαΐου.


Υφυπουργείο Τουρισμού

Τις πληροφορίες για δημιουργία υφυπουργείου Τουρισμού, επιβεβαιώνουν καλά ενημερωμένες πηγές και από τον ΚΟΤ. Μάλιστα, από τον Οργανισμό τονίζεται ότι αποτελεί βήμα προς την ορθή κατεύθυνση εάν –όμως- το αρμόδιο υφυπουργείο αλλά και οι αρμοδιότητες που θα παραμείνουν στον ΚΟΤ θα λειτουργούν αρμονικά, μεθοδικά και αναχαιτίζοντας κάθε γραφειοκρατική διαδικασία υπάρχει σε άλλα υπουργεία ή κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες.

Το βασικό μοντέλο που προτείνεται για λειτουργία του υφυπουργείου Τουρισμού υπαγορεύει συγκέντρωση εξουσιών, αρμοδιοτήτων και υπευθυνοτήτων που σήμερα χειρίζεται ο ΚΟΤ για θέματα ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας και αδειοδότησης τουριστικών καταλυμάτων και χώρων εστίασης. Παράλληλα, η υπό σχεδιασμό στρατηγική τουρισμού για την Κύπρο αποτελεί άλλο ένα μεγάλο κομμάτι το οποίο θα χειρίζεται το υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ στον ΚΟΤ εκτιμάται ότι θα παραμείνουν οι προωθητικές ενέργειες του τουριστικού προϊόντος εντός και κυρίως εκτός συνόρων.

Υφυπουργείο Ανάπτυξης

Προκρίνει τη δημιουργία υφυπουργείου Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ. Ο κ. Προδρόμου, μιλώντας στο ΙnBusinessNews, τόνισε ότι η Κυβέρνηση προωθεί μια νέα αναπτυξιακή πολιτική και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η δημιουργία του νέου υφυπουργείου Ανάπτυξης. «Δεν είναι συμβολική η δημιουργία του υφυπουργείου, ωστόσο, θα έλεγα ότι είναι επείγουσα καθώς θα αποτελέσει εργαλείο κυβερνητικής πολιτικής που θα κτυπήσει την γραφειοκρατία. Δεν γίνεται να λέμε ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις, αλλά να μην αλλάζουν οι δαιδαλώδεις διαδικασίες».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ