2016-02-07 04:59:16
Φωτογραφία για Facebook: Ο Zuckerberg θέλει 5 δισεκατομμύρια χρήστες το 2030
Πριν 12 χρόνια δεν ήταν παρά μία ιστορία μεταξύ φίλων (ή καλύτερα άσπονδων φίλων) η οποία κατέληξε -όπως όλοι γνωρίζουμε- σε ένα από τα πιο... σημαντικά εμπορικά και κοινωνικά φαινόμενα του νέου αιώνα. To Facebook έκλεισε πλέον τα 12 χρόνια του και όπως είπε ο ιδρυτής του, τίποτα δεν του είναι αρκετό. Ούτε το 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες που έχει σήμερα.

Οι προσδοκίες του είναι κατά πολύ μεγαλύτερες. Ο ίδιος τις ανεβάζει στα 5 δισεκατομμύρια για το έτος 2030, όταν ο πληθυσμός της Γης σύμφωνα με τους σημερινούς υπολογισμούς θα είναι λίγο πάνω από τα 7 δισεκατομμύρια.

Στην εκδήλωση για τα γενέθλια του site ο Zuckerberg δήλωσε ότι για να φθάσει σ' αυτόν τον στόχο δεν αρκεί η μέχρι τώρα μέθοδος εξάπλωσης των πελατών, αλλά θα χρειαστεί την ενίσχυση από μεγάλους οργανισμούς και κυβερνήσεις σε διάφορες χώρες, έτσι ώστε να έρθουν οι άνθρωποι του πλανήτη ακόμα πιο κοντά.

Ο στόχος μοιάζει εξωπραγματικός, ιδίως αν σκεφτούμε τα πολλά εμπόδια που αντιμετωπίζει το Facebook σε τεράστιες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία με τους περιορισμούς που βάζουν οι κατά τόπους αρχές. Όμως αν πριν 12 χρόνια σας έλεγαν ότι δύο κολεγιόπαιδα θα άλλαζαν όχι μόνο τον κόσμο του Ίντερνετ αλλά σχεδόν το ίδιο το DNA της ανθρώπινης επικοινωνίας, μάλλον θα μας περνούσαν για τρελούς. Σκεφτείτε πόσα πολλά μπορούν να γίνουν στα 14 χρόνια που υπολείπονται μέχρι το 2030... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ