2016-02-07 10:04:06
Φωτογραφία για Αίσθηση προκαλεί νέα έρευνα για την ενασχόληση των παιδιών με το διαδίκτυο
«Απροστάτευτα» στους διαδικτυακούς κινδύνους είναι τα παιδιά! Αν και οι μισοί και πλέον Ευρωπαίοι γονείς (52%) πιστεύουν ότι οι απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο αυξάνονται διαρκώς (από το cyberbullying μέχρι το ακατάλληλο περιεχόμενο), μόλις ένας στους τρεις (36%) μιλάει στα παιδιά γι’ αυτές και τα συμβουλεύει. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International, σύμφωνα με την οποία ένας στους πέντε γονείς (21%) δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα παιδιά του από τους διαδικτυακούς κινδύνους, παρότι το 28% έχει δει τα παιδιά του να αντιμετωπίζουν πραγματικές απειλές στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης ακατάλληλου περιεχόμενου, τυχαίων συζητήσεων με αγνώστους και του cyberbullying.

Επίσης, οι μισοί (47%) φοβούνται ότι το Διαδίκτυο επηρεάζει με κάποιο τρόπο την υγεία και την ψυχολογία των παιδιών. Ποσοστό 30% των γονιών αισθάνεται ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο τι βλέπουν ή τι κάνουν τα παιδιά όταν είναι online ενώ σε ποσοστό 62% δεν μπαίνουν στον κόπο να μιλήσουν στα παιδιά τους για τις απειλές του Διαδικτύου
. Ακόμα και στην περίπτωση που λαμβάνουν μέτρα, αυτά επικεντρώνονται σε ενέργειες που μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικές: ενδεικτικά το 24% δηλώνει ότι ελέγχει το ιστορικό περιήγησης των παιδιών του, αν και το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς μπορεί να έχει ήδη γίνει σε αυτό το στάδιο. Σημειώνεται ότι 26% έχει εγκαταστήσει λογισμικό γονικού ελέγχου.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ