2016-02-07 13:34:09
Φωτογραφία για ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΠΟΥ... «ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ»!
Ο Ζόραν Ντράγκιτς παραδέχθηκε στο SDNA τη δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού επί της Χίμκι, στάθηκε στη μαχητικότητα που διακρίνει τους πρωταθλητές Ελλάδας και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για το Final Four της Euroleague.

Αναλυτικά Ο Ολυμπιακός στην 6η «στροφή» του Top 16 της Euroleague φάνηκε αφιλόξενος για την ομάδα του 27χρονου Σλοβένου γκαρντ, ο οποίος πριν από τον αγώνα της Χίμκι με τους ερυθρόλευκους παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Μετά το τέλος της αναμέτρησης της Παρασκευής (5/2) ο Ζόραν Ντράγκιτς στάθηκε κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η Χίμκι βρέθηκε κοντά στο να αλώσει» το ΣΕΦ, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν την άφησε να φτάσει στο 5-1 στο Group F της Euroleague. «Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν πάρα πολύ δύσκολο, καθώς γνωρίζουμε πόσο δυνατή ομάδα έχουν οι αντίπαλοί μας. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό. Προηγηθήκαμε ακόμα και με 12 πόντους, αλλά μετά κάναμε λάθη», δήλωσε αρχικά ο Ζόραν Ντράγκιτς, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:


«Ο Ολυμπιακός είχε συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά φάουλ, αλλά εμείς δεν επιδιώξαμε να πάμε στις επαφές. Επιμείναμε να σουτάρουμε τρίποντα, αντί να αξιοποιήσουμε το μπόνους των φάουλ. Αυτός ήταν ο λόγος που στην τρίτη περίοδο χάσαμε την συγκέντρωσή μας και ο Ολυμπιακός επέστρεψε».

Ο Ολυμπιακός απέναντι στη ρωσική ομάδα έκανε μία από τις γνωστές του ανατροπές επιστρέφοντας από το -12. «Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιστρέφει στα παιχνίδια. Αυτό έκανε και με εμάς. Ο Ολυμπιακός είχε και την στήριξη των φιλάθλων του, αλλά όπως ανέφερα χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Αυτό φαίνεται και από τα πολλά τρίποντα που σουτάραμε (11/29τρ.). Πρέπει στα επόμενα παιχνίδια να το διορθώσουμε», επισήμανε ο άσος της Χίμκι.

Η Χίμκι, όπως, παραδέχθηκε ο Ζόραν Ντράγκιτς έχασε την συγκέντρωσή της. Μήπως για αυτό έβαλαν το «χέρι» τους και οι 10.000 φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδας που βρέθηκαν στο ΣΕΦ και βοήθησαν τον Ολυμπιακό να φτάσει στο 3-3 στον Ομιλο του... θανάτου; Ο Ζόραν Ντράγκιτς ξεκαθάρισε πάντως πως «δεν επηρεαστήκαμε από τους φιλάθλους. Κάναμε το παιχνίδι μας κι επιβάλλαμε τον ρυθμό μας σχεδόν ως το 25'», είπε ο γκαρντ της Χιμκι πριν παρατηρήσει πως 

«πιστεύω, όμως, πως στη συνέχεια δεν καταφέραμε να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι. Οσο ο Ολυμπιακός πλησίαζε στο σκορ, γινόμασταν όλο και περισσότερο νευρικοί. Οταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο, αλλά δεν το κάναμε. Ο Ολυμπιακός είναι μία έμπειρη και ποιοτική ομάδα».

Ο Ζόραν Ντράγκιτς κατά την διάρκεια της αναμέτρησης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά τελικά την... ζημιά στην Χίμκι την έκαναν άλλοι: «Πιστεύω πως στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλή άμυνα πάνω στον Βασίλη Σπανούλη. Μετά, όμως, εμφανίστηκε ο Ντάνιελ Χάκετ και μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Οθέλο Χάντερ ήταν οι κορυφαίοι».

Ο Ζόραν Ντράγκιτς δεν παρέλειψε, όμως, να «να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ξέρουμε πόσο καλή ομάδα έχει. Οταν αντιμετωπίζει σε δύσκολες καταστάσεις, πάντα βρίσκει τον τρόπο να τις ξεπερνάει. Το καταλάβαμε και το βιώσαμε κι εμείς απέναντί του. Νιώθω λίγο άσχημα για τα λάθη που κάναμε στην τρίτη περίοδο, όταν δεν εκμεταλλευτήκαμε το μπόνους των βολών».

Η Χίμκι μία αγωνιστική πριν από το τέλος τους α' γύρου του Top 16 ηττήθηκε για δεύτερη φορά. Τι μπορούμε άραγε να περιμένουμε από εκείνη στη συνέχεια; «Ο Ομιλος είναι πολύ δύσκολος. Το 4-2 είναι ένα καλό ρεκόρ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε παίξει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα μας και μόνο δύο εκτός. Πρέπει να πάρουμε νίκες και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Υπάρχει αρκετός δρόμος για να τελειώσει το Top 16. Υπάρχουν ακόμα οχτώ παιχνίδια κι ελπίζω να δώσουμε τα πάντα, ώστε να αντιμετωπίσουμε ξανά τον Ολυμπιακό στο Final Four», ανάφερε ο Ζόραν Ντράγκιτς πριν του ευχηθούν καλό ταξίδι επιστροφής στη Ρωσία.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ