2016-02-07 20:44:07
Φωτογραφία για Μαρία Σάκκαρη: «Το τένις με κέρδισε μοιραία, επειδή υπάρχει στο DNA μου»
Τρίτης γενιάς τενίστρια, η Μαρία Σάκκαρη βγαίνοντας στα διεθνή τερέν δεν έχει να συναγωνιστεί μόνο τις συναθλήτριές της, αλλά πρώτα απ’ όλα την ίδια την οικογενειακή της ιστορία: είναι εγγονή του παλαίμαχου τενίστα και προπονητή Δημήτρη Κανελλόπουλου και κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου, η οποία διέπρεψε φτάνοντας μέχρι το Νο43 στη διεθνή κατάταξη, με σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα της τον 3ο γύρο του Roland Garros, το 1985, απέναντι στη θρυλική Κρις Έβερτ. Η μέχρι τώρα πορεία της Μαρίας, ωστόσο, δείχνει ότι όχι μόνο είναι αντάξια του ονόματός της, αλλά κι ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Η μητέρα της, που μας μιλάει για εκείνη, το πιστεύει, ενώ η Μαρία, με σπάνια για την ηλικία της ωριμότητα, υπόσχεται ότι θα παλέψει σκληρά για να πετύχει.

Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία στο τένις;

Έκανα τένις από μικρή στο σύλλογο του Ψυχικού, παράλληλα με άλλα αθλήματα, όπως στίβο, καράτε, κολύμβηση, αλλά και μπαλέτο. Το συνέχισα, επικεντρώθηκα σ’ αυτό κι έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

Πιστεύεις ότι σε επηρέασε το ότι η μητέρα και ο παππούς σου ήταν επίσης πρωταθλητές στο τένις;

Σίγουρα το τένις με κέρδισε μοιραία, επειδή υπάρχει στο DNA μου. Ποτέ όμως δε με πίεσε κάποιος από το περιβάλλον μου να επικεντρωθώ σ’ αυτό. Ήταν δική μου ανάγκη και επιθυμία.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ