2016-02-08 18:01:16
Φωτογραφία για Νέοι κινητήρες από την Citroen
Το 2016, η νέα πρόκληση για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι η... εξέλιξη των βενζινοκινητήρων και η αύξηση της παραγωγής υβριδικών μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης που καταναλώνει βενζίνη.

Η Citroen είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει την στροφή των καταναλωτών και να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα των κινητήριων μονάδων βενζίνης.

Η γαλλική φίρμα λανσάρει τη νέα γενιά Euro 6 κινητήρων βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi. Θεωρεί ότι η επίτευξη των στόχων του 2020 για τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, απαιτεί την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που αφορούν στους κινητήρες και δεσμεύεται να αναπτύξει περαιτέρω τα μοτέρ που εξοπλίζουν τα μοντέλα της.

Το λανσάρισμα των κινητήρων Euro 6 βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της περιβαλλοντικής συνείδησης της μάρκας και της φιλοσοφίας Créative Technologie, προσφέροντας τεχνολογία αιχμής, κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων.


Με το βραβείο καλύτερου κινητήρα για το 2015 στην κατηγορία του για τους κινητήρες βενζίνης PureTech και με περισσότερες από 100 πατέντες ευρεσιτεχνίας για τους κινητήρες πετρελαίου BlueHDi, οι νέοι Euro 6 κινητήρες της Citroen προσφέρουν τεχνολογία αιχμής, κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

H πλειοψηφία των μοντέλων της δεν επιβαρύνονται από τέλη κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι best seller εκδόσεις των δημοφιλών μοντέλων Citroen C1, C3, C4 και C4 Cactus, δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας καθώς εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμ.CO2/χλμ., ενώ καταναλώνουν μεταξύ 3-4 λίτρων καυσίμου ανά 100 χλμ.

Διαθέσιμοι σε όλη τη γκάμα της, οι νέοι Euro 6 κινητήρες προσφέρουν σε σχέση με τους Euro 5 κινητήρες σημαντικά πλεονεκτήματα.

PureTech: International Engine of the Year 2015. Κινητήρες 1.0 και 1.2 Turbo έως 130 ίππους. Turbocharger νέας γενιάς (240.000 σ.α.λ.). 95% της ροπής διαθέσιμη από τις 1.500 έως 3.500 σ.α.λ.

Βελτιστοποιημένη καύση. Μείωση των απωλειών λόγω τριβής κατά 30%. Μειωμένο βάρος κατά 20%. Μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως 27%. Εκπομπές ρύπων CO2 από 97 γραμ./χλμ.

BlueHDi: Καινοτόμος τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR) με πρόσθετο AdBlue. Εξάλειψη των μικροσωματιδίων κατά 99,9%.

Μείωση των οξειδίων του αζώτου NOx κατά 90%. Οικονομία εκπομπών ρύπων CO2 από 2% έως 4%. Εύρος ροπής από 23,3 χλγμ. έως 30 χλγμ.

Κατανάλωση καυσίμου από 3 έως 4,1 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές ρύπων CO2 από 79 γραμ./χλμ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ