2016-02-09 11:58:58
Φωτογραφία για Απίστευτος ο τύπος! Ζήτησε να του κόψουν το μισθό στο μισό για να...
Καμιά φορά οι επικεφαλής επιδεικνύουν ιδιαίτερη..

ευαισθησία για τις οικονομικές δυσκολίες που περνά η επιχείρηση της οποίας ηγούνται και δεν διστάζουν να βλάψουν την ίδια τους την τσέπη προκειμένου να κάνουν κάτι για να τη δουν να ανακάμπτει.

 

Αυτή είναι η περίπτωση του CEO της Credit Suisse, Tidjane Thiam, που, όπως μεταδίδει το Reuters, μίλησε κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου της ελβετικής τράπεζας και, στην ουσία, ζήτησε από το ΔΣ να τους κόψουν έως και κατά το ήμισυ το παχυλό ετήσιο μπόνους που θα λάβει για το 2015.

 Ο Thiam έφτασε στην απόφαση αυτή όταν είδε τα αποτελέσματα της C.S., ήτοι ζημία σχεδόν 3 δισ. ελβετικών φράγκων κατά την περσινή χρονιά (2,94 δισ. για την ακρίβεια).

Όπως σημειώνει το Reuters, δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσοστό που θα περικοπεί το μπόνους του Thiam, αλλά κυμαίνεται από 25% - 50%, γεγονός που, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιώσει η ίδια η τράπεζα.


Οι κυριακάτικες εφημερίδες της Ελβετίας έγραψαν ότι ο Thiam είχε ζητήσει ο ίδιος να μειωθεί το μπόνους του, την ώρα που κι άλλα στελέχη βλέπουν το δικό τους επίδομα επιβράβευσης να μειώνονται.

«Εχω ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο να μειωθεί σημαντικά το μπόνους μου», ανέφερε ο Thiam σε σχετική ανακοίνωση. «Από τη διοίκηση, η μείωση είναι μεγαλύτερη στη δική μου περίπτωση. Δεν μπορώ να απαιτώ θυσίες από άλλους και να μην κάνω θυσίες ο ίδιος».

Η κίνησή του αυτή έρχεται μετά από την ανακοίνωση ζημίας της Credit Suisseγια πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, αλλά και την ώρα που η τράπεζα προχωρά σε χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ καλείται να πληρώσει και 2,6 δισ. δολ. μετά από δικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ, καθώς κατηγορείται ότι βοήθησε πλούσιους ιδιώτες να φοροαποφύγουν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ