2016-02-09 14:37:13
Φωτογραφία για Απόρρητη Έκθεση για το παράνομο εμπόριο πετρελαίου από την ISIS μέσω Τουρκίας
Απόρρητη έκθεση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Εθνη σχετικά με το εμπόριο πετρελαίου και τον ρόλο της Τουρκίας φέρνει στο φως ο Ρεπόρτερ.

Η έκθεση με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2016 απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και φέρει την υπογραφή του Vitaly Ivanovich Churkin, Ρώσου διπλωμάτη, μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Εθνη από το 2006. Η έκθεση κάνει λόγο για συνέχιση αυθεντικών επιστολών της 29ης Ιανουαρίου, ενώ για κάθε διευκρίνιση παραπέμπει στην ρωσική εκδοχή του εγγράφου, τονίζοντας ότι θα ήταν ευγνώμων εάν συμπεριλαμβανόταν στα έγγραφα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Πρόκειται, δε, για ανεπίσημη μετάφραση, με όλα παρ'όλα αυτά τα διακριτικά των ΗΕ.

Στην έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων που εξάγονται από περιοχές που ελέγχονται από τον ISIS διοχετεύονται μέσω Τουρκίας
. Το πετρέλαιο και τα πετρελαϊκά προϊόντα εισάγονται στο τουρκικό έδαφος με δεξαμενόπλοια καυσίμων μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου του Karkamış, (570 χλμ νοτιοδυτικά της Αγκυρας, επαρχία Gaziantep, του Akçakale, του Cilvegözü, και του Öncüpınar, (σ.σ. το οποίο είναι στην επαρχία Kilis, που αυτην την στιγμή συγκεντρώνονται χιλιάδες πρόσφυγες).

(Δείτε αυτούσιο το έγγραφο που κατέθεσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη)

Καθημερινά, 100 με 150 φορτηγά καυσίμων περνούν από αυτά τα σημεία ελέγχου. Επιπλέον, ακατέργαστο υλικό μεταφέρεται από αγροτικούς δρόμους που δεν ελέγχονται από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. Σχεδόν 4.500 οχήματα χρησιμοποιούνται για αυτό το θέμα. Μάλιστα, αριθμός τουρκικών εταιρειών έχουν δεσμευτεί στο να παρέχουν φορτηγά οχήματα στον ISIS, συμπεριλαμβανομένης της Serii στην Konya και την Sam Otomotiv στην Αntakya.

Στην Τουρκία, οι ακατέργαστες ποσότητες παραδίδονται στα διυλιστήρια Tüpraş, που βρίσκονται στο Batman, 750 χλμ νοτιοανατολικά της Αγκυρας. Από εκςί περνούν στην Μεσόγειο, με την βοήθεια φυσικά άλλων μικρότερων εταιρειών».

Και συνεχίζει: (…) «Η εταιρεία Turkish Petroleum International, σε συνεργασία με την Τουρκική Κυβέρνηση έχει συνάψει συμβόλαιο με Κούρδους επιχειρηματίες από το Βόρειο Ιράκ, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα μέσα σχετικά με projects στην Αυτόνομη περιοχή των Κούρδων».

(…) «Τα χρήματα από τις πωλήσεις πετρελαίου χρησιμοποιούνται για την αγορά όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού, πυρομαχικών και άλλων υλικών. Αυτός ο εξοπλισμός που προμηθεύεται ο ISIS χρησιμοποιείται κυρίως σε περιοχές που δεν ελέγχονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ