2016-02-10 09:28:19
Φωτογραφία για Το Δημόσιο, βασικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Ποιες είναι οι ενστάσεις των δανειστών
Το Δημόσιο αλλά και το ασφαλιστικό είναι δύο από τα βασικά θέματα λόγω των οποίων... δεν προχωράει η διαδικασία αξιολόγησης. Αυτό τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας αφενός ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να ολοκληρωθεί άμεσα και αφετέρου ότι οι συζητήσεις των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές «πήγαν πολύ καλά», αλλά παραμένουν «διαφορές» στο ασφαλιστικό, στα δημοσιονομικά στοιχεία του 2016 και των επόμενων ετών, στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Αναφορικά με το Δημόσιο, ο ίδιος αξιωματούχος «κάρφωσε» την ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι «κάποια βασικά υπουργεία» στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει σοβαρά τις συμφωνίες και τις αποφάσεις του Ιουλίου» (σ.σ. για την αποπολιτικοποίηση του Δημοσίου). Μάλιστα, με αφορμή τοποθετήσεις στελεχών και μετακλητών υπαλλήλων, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί «απογοητευτική», προσθέτοντας ότι «η αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα είναι μείζον ζήτημα στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου».

Σχετικά με το ασφαλιστικό, σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις συζητήσεις , καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι απαιτείται ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως η ηλικία συνταξιοδότησης, τα ποσοστά αναπλήρωσης και η περίοδος καταβολής εισφορών. Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι να φτιαχτεί ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που θα είναι θετικό για τον επίσημο τομέα της οικονομίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ