2016-02-11 09:05:31
Φωτογραφία για Δραγασάκης: Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορά μας
Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παραδεχόμενος ότι υπάρχει πιθανότητα για μια περίοδο να χρειαστεί να διαχειριστούμε 50-60.000 πρόσφυγες

Δηλώσεις στον Alpha Στην παραδοχή ότι υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα της χώρας προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάνης Δραγασάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης για το πρόβλημα του προσφυγικού και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από την  Ευρώπη για ολοκληρωμένη περιφρούρηση των εξωτερικών μας συνόρων.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων, χωρίς αυτό να σημαίνει έξοδο από τη ζώνη του Σένγκεν» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Περιγράφοντας την εφιαλτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ζήτημα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι υπάρχει πιθανότητα για μια περίοδο να χρειαστεί να διαχειριστούμε 50-60.000 πρόσφυγες στα βόρεια σύνορά μας, γι' αυτό και επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα οξύ πρόβλημα που ενδεχομένως βγει εκτός ελέγχου. Πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι στα σενάρια που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε» διεμήνυσε. 


Τόνισε ωστόσο τη σημασία που έχει η Τουρκία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, γιατί όπως είπε, τότε θα μειωθούν οι εξωτερικές πιέσεις προς τη χώρα μας.

Ζούμε σε μια εποχή διλημμάτων και σκληρών επιλογών, πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης για να αναφερθεί στη συνέχεια στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στις προθέσεις τους να έρθουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό. «Είναι παράδοξο να κλείνουμε εμείς οι ίδιοι τα σύνορά μας, όταν υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που θέλουν να μας τα κλείσουν»  σημείωσε, απευθύνοντας έκκληση στους αγρότες να μην εξωθούν την κατάσταση στα άκρα και να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση. 

«Πολλά χρόνια οι αγρότες διαδηλώνουν με αίτημα να τους δεχτεί ο πρωθυπουργός. Σήμερα η κυβέρνηση τους έχει καλέσει σε διάλογο» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση την ακόλουθη πεποίθηση: Αν δεν βρούμε λύσεις στο ασφαλιστικό τώρα, το αύριο θα είναι χειρότερο.

«Ζήσαμε μια εποχή ψεύτικης ευμάρειας που πλέον δεν υπάρχει. Είμαστε παγιδευμένοι στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που υπηρετεί το ευρύτερο συμφέρον, ανεξάρτητα του πολιτικού κόστους. «Αν οποιοσδήποτε παράγοντας μάς εμποδίσει να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας, τότε θα πούμε με ειλικρίνεια στον λαό τι τον περιμένει», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης με τους δανειστές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «εφαρμόζουμε τη συμφωνία όσο πιο δίκαια και πιστά γίνεται», ενώ αφήνοντας αιχμές για τις δημόσιες συστάσεις της Κριστίν Λαγκάρντ προς τη χώρα μας, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις διαρροές εν μέσω διαπραγματεύσεων και ενώ η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη. 

Σχολιάζοντας δε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για νέα μέτρα το 2016, ο κ. Δραγασάκης έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για μέτρα τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί και τα οποία έχουν στόχο να οδηγήσουν το πλεόνασμα στο 3,5% το 2018. 

Ορισμένα μέτρα που είχαμε δεσμευτεί αν πάρουμε βρίσκονται σε εκκρεμότητα, το ξέρουμε, είπε ο κ. Δραγασάκης κάνοντας λόγο για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ενώ ανέφερε ότι η το «κλειδί» για να βγούμε από το τούνελ που βρισκόμαστε επί έξι χρόνια είναι η βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων, ώστε να μειωθούν στη συνέχεια και οι συντελεστές. 

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας ότι τώρα «κυβερνούμε με λαϊκή εντολή που λέει ότι θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία με τον πιο δίκαιο τρόπο και με παράλληλες δράσεις». «Θέμα εκλογών δεν υπάρχει εφόσον μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/politics/article/552222/dragasakis-uparhei-kindunos-na-kleisoun-ta-sunora-mas-/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ