2016-02-12 12:15:57
Φωτογραφία για Τι λες τώρα! Κόσμος πάει στις τράπεζες και δίνει 500 ευρα...
Κατά εκατοντάδες σπεύδουν σε τραπεζικά καταστήματα πολίτες που διατηρούν χρήματα εκτός τραπεζικού συστήματος, ζητώντας διευκρινίσεις όσον αφορά τις πληροφορίες ότι η ΕΚΤ σχεδιάζει να αποσύρει τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

  Όπως γράφει η Καθημερινή επικαλούμενη τραπεζικές πηγές πολλοί συμπολίτες μας που έχουν κρύψει χρηματικά ποσά σε θυρίδες, στρώματα και άλλες κρυψώνες έχουν επιλέξει τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, καθώς βολεύουν στη μεταφορά και το κρύψιμο! Μόλις 20 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ αντιστοιχούν σε 10.000 ευρώ...  

Σύμφωνα με τις τραπεζικές πηγές, μετά τη δημοσιοποίηση των προβληματισμών ευρωπαϊκών αρχών για τη σκοπιμότητα διατήρησης σε κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, πολλοί –ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας– έσπευσαν να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι η κατάθεση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ είναι ο μόνος τρόπος για την «απαλλαγή» ενός καταθέτη, καθώς δεν είναι δυνατή η ανταλλαγή τους με άλλης αξίας χαρτονομίσματα.

Πάντως, οι τράπεζες σημειώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και αν η ΕΚΤ αποφασίσει να αποσύρει τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα δοθεί μεγάλο χρονικό περιθώριο, άνω του ενός έτους, κατά το οποίο ο πολίτες θα μπορούν να επιστρέφουν τα σχετικά χαρτονομίσματα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ