2016-02-13 11:41:06
Φωτογραφία για Χτυπά δυνατά η καρδιά του τουρισμού στα Γιάννενα
Με πληρότητα που εγγίζει σχεδόν το 100% στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής διεξάγονται αυτές τις μέρες τα Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, γεγονός που δίνει ώθηση στον τοπικό τουρισμό και ικανοποίηση στους επιχειρηματίες, και ιδιαίτερα στους ξενοδόχους μετά από την εξίσου επιτυχημένη εορταστική περίοδο.

«Αυτό αποδεικνύει ότι τα Γιάννενα έχουν μπει για τα καλά στο πανελλήνιο και διεθνή χάρτη των ιατρικών συνεδριών...

Είναι παγκόσμια προβολή για την πόλη και βελτιώνει τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων», σημείωσε το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, χαιρετίζοντας τη διοργάνωση των Σεμιναρίων.

Επιπλέον, μέσα στα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τα δεδομένα του τοπικού τουρισμού ως προς τα ποσοστά Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Στο παρελθόν τα στατιστικά στοιχεία ήθελαν το 95% του τουρισμού να είναι εσωτερικός και  μόλις το 5% εξωτερικός.


Σύμφωνα με τον κ. Σιούτη τα ποσοστά έχουν μετατραπεί σε 80 και 20% αντίστοιχα, γεγονός που απέδωσε στις κινήσεις εξωστρέφειας της Ένωσης Ξενοδόχων που, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο ή το Επιμελητήριο, έχει λάβει μέρος σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες η Ένωση είχε παρευρεθεί στις Βρυξέλλες για την  Έκθεση Τουρισμού «Salon des Vacances», ενώ συμμετέχει και στην 2η έκθεση GREKLAND PANORAMA, που ξεκινάει αύριο στη Στοκχόλμη.

«Προσπαθούμε να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν και  αυτό πραγματικά αποδίδει», δήλωσε ο κ. Σιούτης.

Αισιόδοξο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ηπείρου αποτελεί και το ότι, σε αντίθεση με τους παραθαλάσσιους προορισμούς, τα παράνομα καταλύματα είναι πολύ λίγα και έτσι οι οικονομικές «διαρροές» ελάχιστες.

Από τον επόμενο μήνα στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά από παραχώρησή της, θα λειτουργεί και γραφείο της Ένωσης Ξενοδόχων προς εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερόμενων για τον κλάδο, είτε αυτοί είναι τουρίστες είτε επιχειρηματίες.

Το γραφείο μάλιστα θα διαθέτει δική του, ξεχωριστή είσοδο που θα του επιτρέπει να λειτουργεί με ανεξάρτητο ωράριο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ