2016-02-14 15:12:00
Φωτογραφία για Εκδηλώσεις και στα Διαβατά...
Δεν λέει να κοπάσει η ένταση στα Διαβατά για τη δημιουργία hotspot με σκοπό τη φιλοξενία μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου». Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί εκ νέου περίπου 200 κάτοικοι και διαδηλώνουν μπροστά από τους φραγμούς των ΜΑΤ.

Νωρίτερα την Κυριακή, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή του στο κέντρο φιλοξενίας μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου στην καρδιά των Διαβατών, ενώ μια ημέρα πριν, το Σάββατο, οργισμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν εναντίον του δημάρχου Δέλτα Ευθύμιου Φωτόπουλου.

Το επεισόδιο κατά του κ. Φωτόπουλου σημειώθηκε όταν εκείνος ενημέρωνε τους συγκεντρωμένους κατοίκους ότι για το θέμα του hotspot προγραμματίζεται έκτακτο συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για τη Δευτέρα.  Τότε ορισμένοι από τους κατοίκους εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στον δήμαρχο ο οποίος φυγαδεύθηκε. Κατά πληροφορίες ο Ευθύμιος Φωτόπουλος χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί φρόντισαν τα τραύματά του.

Η εμφάνιση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην πύλη του πρώην στρατοπέδου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ενοχλεί έντονα τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στη μετατροπή του χώρου σε κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων. Τα πνεύματα είναι οξυμένα και οι κάτοικοι διαμηνύουν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ