2016-02-14 20:00:14
Φωτογραφία για Ειμαι πραγματικά ερωτευμένος(η); Δείτε τι λέει η επιστημη
Όταν ερωτευόμαστε ένα πλήθος συναισθημάτων πλημμυρίζει την ψυχή μας: αγάπη, έλξη, λαγνεία. Τι τα προκαλεί όλα αυτά;

Η βιολογία δίνει την εξήγηση. Όταν ένας άνθρωπος αισθάνεται την ερωτική έλξη από ένα άλλο πρόσωπο μια αλληλουχία εκρήξεων χημικών στοιχείων γίνεται στον εγκέφαλο του.

Ο... χημικός πόλεμος αρχίζει

Η ντοπαμίνη προκαλεί το αίσθημα της ευδαιμονίας, οδηγώντας μας να χάσουμε την όρεξή μας και τον ύπνο μας.

Η Νορεπινεφρίνη ενεργοποιεί τις αντιδράσεις μας σε στρεσογόνες καταστάσεις προκαλώντας ταχυκαρδία, εφίδρωση και την έκκληση μιας ορμόνης που ονομάζεται «παράγοντας ανάπτυξης των νεύρων».

Τα επίπεδα σεροτονίνης πέφτουν, γεγονός που μας εμποδίζει να βγάλουμε από το μυαλό μας αυτόν που αγαπήσαμε, αλλά και κάνοντας τον να φαίνεται ο ιδανικός σύντροφος.

Τα συστατικά της λαγνείας

Οταν ο άνθρωπος φτάνει στην εφηβεία, η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα ενεργοποιούνται. Αυτές οι ορμόνες προκαλούν την επιθυμία για αναζήτηση του έρωτα κι επομένως ενός συντρόφου. Το ποιον θα επιλέξει κάποιος για να ασκήσει την γοητεία του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η εμφάνιση και η προσωπικότητα του πιθανού «στόχου».


Επιστημονικές έρευνες αποκάλυψαν ότι συνήθως οι άνθρωποι ελκύονται από πρόσωπα που τους θυμίζουν τους γονείς τους. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο η οσμή παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην επιλογή συντρόφου καθώς οι άνθρωποι – προφανώς χωρίς να το αντιλαμβάνονται – επιλέγουν με την όσφρηση κάποιον που έχει διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Από την έξη στη συντροφικότητα

Για να αντέξει στο χρόνια μια σχέση απαιτείται ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσα στα δύο πρόσωπα. Σε αυτό πρόκειται να βοηθήσουν δύο ορμόνες. Η οξυτοκίνη και η βασοπρεσίνη, Η πρώτη εκκρίνεται όταν δύο ερωτευμένοι αγκαλιάζονται, φιλιούνται και κάνουν έρωτα και βοηθάει στο να υπάρξει εμπιστοσύνη και οικειότητα.

Η βασοπρεσίνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει τα επίπεδα νερού στον οργανισμό αλλά είναι η ουσία που προκαλεί το αίσθημα της μονογαμίας. Σημαντικό ρόλο στο «δεσιμο» μιας σχέσης παίζουν και οι ενδορφίνες, που απαλύνουν τον φυσικό πόνο , δημιουργώντας μια αίσθηση ασφάλειας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ