2016-02-14 20:55:14
Φωτογραφία για Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Η Μαρία Παπουτσάκη ήταν μια αγωνίστρια της δημοσιογραφίας
«Έφυγε» πρόωρα από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου η καταξιωμένη και βραβευμένη δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη που είχε ασχοληθεί συστηματικά, μεταξύ πολλών άλλων, και με το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ.

Η Μαρία Παπουτσάκη ήταν μια αγωνίστρια της δημοσιογραφίας. Το καταλάβαινε κανείς από την αποφασιστικότητα στο βλέμμα και στη φωνή, από τη βαθιά γνώση των θεμάτων που πραγματευόταν, από το πείσμα της για την αναζήτηση της αλήθειας. Η έρευνά της αποκάλυψε δύο από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την υπόθεση των πλαστών τίτλων της Άρτας και τη διαρροή θεμάτων των εξετάσεων του ΙΒ.

Σε μια εποχή που η δημοσιογραφική ακεραιότητα και αντικειμενικότητα απειλούνται από κάθε μορφής πολιτικοοικονομική διαπλοκή, η απουσία λειτουργών της ενημέρωσης, όπως η Μαρία Παπουτσάκη, θα είναι ακόμη πιο αισθητή. Θα τη θυμόμαστε.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ


«Η Μαρία ήταν μια από τις πιο έντιμες και καθαρές φωνές στο χώρο του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μου τηλεφώνησε νύχτα, μετά τα μεσάνυχτα, για να με ενημερώσει πως Καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην πολιτευτής στην Ήπειρο έχει στήσει ιδιωτικό σχολείο-μαγαζί έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών, ή ότι, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, βοήθησε μέσα από το ΑΠΕ, την Ελευθεροτυπία και το Mega να αποκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο με τη διαρροή θεμάτων των εξετάσεων του ΙΒ σε πανίσχυρα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.

Εύχομαι τέτοιου είδους φαινόμενα σήψης και διαφθοράς στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης επιτέλους να αντιμετωπιστούν, για να δικαιωθεί η μνήμη όσων αγωνίστηκαν για να τα αποκαλύψουν. Μαρία, καλό σου ταξίδι».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ