2016-02-16 15:03:51
Φωτογραφία για Τοποθέτηση του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στη συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο ΥΠΕΘΑ για το προσφυγικό, τόνισε τα ακόλουθα:

«Με τη συνεργασία όλων μπορούμε να πάμε στο επόμενο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει αύριο και μεθαύριο, να πούμε ότι η Ελλάδα από τη δική της μεριά, τίμησε την υπογραφή της, θα ολοκληρώσει και παραπέρα, και περιμένουμε τώρα από την άλλη μεριά ανταπόκριση.

Για μας είναι καθαρό, ότι ζώντας σε ένα κόσμο, δυστυχώς κόσμο κινδύνων, πρέπει να επεξεργαζόμαστε συνεχώς την ανταπόκρισή μας σε όλα τα σενάρια κρίσης. Το πρώτο και το κύριο ερώτημα είναι πολιτικό, δηλαδή η Ευρώπη θέλει να παραμείνει μια ιδέα συναδέλφωσης, συνεργασίας, αλληλεγγύης ή θέλει ο καθένας να έχει το δικό του φρουριάκι, το οποίο θα πέφτει, γιατί τα φρούρια, δυστυχώς, είναι για να πέφτουν.

Όποιος θεωρεί ότι αν κλειστεί στον εαυτό του θα επιζήσει κάνει μεγάλο λάθος
. Αυτό είναι το βασικό. Νομίζω πως εδώ πάλι μπορούμε να πάρουμε ως παράδειγμα τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση  και ο ελληνικός λαός. Συγχρόνως, βεβαίως, πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να βελτιωνόμαστε πάντοτε από την άποψη την τεχνική, την πρακτική. Ήδη έχουμε και νέους οικίσκους που μπορούμε να βάλουμε και να καλυτερεύουμε συνεχώς την ποιότητα ζωής αλλά και το επίπεδο της κάθε περιοχής ξεχωριστά.

Είναι τελείως λάθος, πέρα από το ότι είναι απάνθρωπο, να μιλάς για υποβάθμιση περιοχής επειδή πηγαίνουν προσφυγικές ροές, οι προσφυγικοί καταυλισμοί κλπ.

Να θυμίσω πως όταν ιδρύθηκε η Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ, τα ίδια προβλήματα υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή δεν θέλουμε εδώ, δεν θέλουμε εκεί. Σήμερα, στις τελευταίες  δημοτικές εκλογές, όποιος δήμος είχε δομή ΙΘΑΚΗ ή ΚΕΘΕΑ, ήταν υπερήφανος και το έλεγε. Εγώ σας λέω, και αυτό φαίνεται κιόλας, ότι έτσι υπερήφανος θα είναι και ο δήμαρχος της Χίου και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, και πάει λέγοντας, και ο δήμαρχος της Κω, όταν κατανοήσει ότι αυτό είναι στοιχείο θετικό σε σχέση με όλες αυτές τις ροές.

Εμείς είμαστε σε συνεχή δουλειά όλοι μαζί, δεν τελειώνουμε, τελειώσαμε μια υποχρέωση και πάμε παραπέρα».
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ