2016-02-16 20:00:17
Φωτογραφία για Το fair play 13χρονης σε αγώνα τέννις στα Χανιά
Στον τελικό του παγκρήτιου πρωταθλήματος στα Χανιά για κορίτσια έως 14 ετών είχαν προκριθεί δύο ταλαντούχες αθλήτριες από το Ηράκλειο. Η Χαρά Βελιβασάκη και η Κατερίνα Ζαφειροπούλου, από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ηρακλείου. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός στο 1ο σετ, με τη Βελιβασάκη να επικρατεί, τελικά, με 6-4. Το δεύτερο σετ ήταν, ουσιαστικά, παράσταση για ένα ρόλο καθώς η Βελιβασάκη κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και έφτασε να προηγείται με 5-1 και 30-15. Χρειαζόταν, δηλαδή, δύο ακόμη πόντους για να κερδίσει τον αγώνα και το τουρνουά.

Ήταν η στιγμή που όλοι οι παριστάμενοι (γονείς, αθλήτριες και φίλοι του τένις) «πάγωσαν» καθώς άξαφνα είδαν τη Χαρά Βελιβασάκη, σε μία υπερπροσπάθεια να φτάσει την μπάλα, να γυρίζει το αριστερό πόδι της και να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο, κλαίγοντας από τους πόνους.

Ο γιατρός του αγώνα, οι υπεύθυνες της Ακαδημίας Τένις Χανίων, οι γονείς των δύο αθλητριών καθώς και άλλες αθλήτριες έτρεξαν προς το μέρος της Χαράς προκειμένου αφ΄ ενός να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και αφ΄ ετέρου να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς
. Μετά από αρκετά λεπτά, στη διάρκεια των οποίων ο γιατρός του αγώνα παρείχε τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία έδεσε σφιχτά το πόδι της τραυματισμένης αθλήτριας, η οποία πιθανότατα υπέστη διάστρεμμα, ο αγώνας ξανάρχισε, με τη Χαρά Βελιβασάκη να δείχνει εμφανώς ότι αδυνατεί να αγωνιστεί στο 100%, όπως έκανε πριν χτυπήσει. Σε αυτό το σημείο, η συναθλήτριά της, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, η οποία στο διάστημα της διακοπής είχε συζητήσει και με τον πατέρα της, Αλέξανδρο Ζαφειρόπουλο, κέρδισε πολύ ευμενή σχόλια για τη συμπεριφορά της, καθώς, αφού αντάλλαξε μερικές μπαλιές με τη Χαρά Βελιβασάκη, έκανε -εσκεμμένα- δύο αβίαστα λάθη, δίδοντας τέλος στον αγώνα. Αργότερα, αιτιολόγησε την πράξη της, λέγοντας ότι δεν άξιζε να κερδίσει, αφού η συναθλήτριά της ήταν καλύτερη και θα ήταν κρίμα και άδικο για εκείνη να χάσει την πρώτη θέση στο τουρνουά. Θερμά συγχαρητήρια και στα δύο κορίτσια. Αυτός είναι ο πραγματικός αθλητισμός.

Πηγή: efimeridaki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ