2016-02-17 08:09:07
Φωτογραφία για «Παζαρεύουν το προσφυγικό με τις μειώσεις στις συντάξεις»
Κάτι το οποίο ψιθυρίζεται αλλά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει είναι πως... ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει συμφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, «ανταλλάσσοντας» τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις με το προσφυγικό.

Το θέμα αναδεικνύει και η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», γράφοντας χαρακτηριστικά πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το προσφυγικό έναντι της νέας μείωσης των συντάξεων». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο «ο Τσίπρας υπολογίζει το ευαίσθητο σημείο της Μέρκελ», η Αθήνα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη νέας οικονομικής βοήθειας, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να εξευμενίσει την καγκελάριο, βοηθώντας τη στην προσφυγική κρίση.

Την όλη διαδικασία η «Die Welt» τη χαρακτηρίζει ως deja-vu και σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, βλέποντας «το αβέβαιο πολιτικό του μέλλον αν μειώσει τις συντάξεις, επιδιώκει μια συμφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ: Εκείνη θα κλείσει λίγο τα μάτια στις μεταρρυθμίσεις και εκείνος θα βάλει πλάτη στο προσφυγικό». Δεν λείπουν και οι ειρωνείες σε βάρος του κ. Τσίπρα για τα κατά καιρούς λεγόμενά του, όπως π.χ. ότι θα διώξει την τρόικα ή ότι δεν θα πάρει νέο δάνειο, αλλά «τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους».


Ωστόσο, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι «δεν είναι προς συζήτηση» η επικείμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορές στην πρόσφατη επιστολή του Πολ Τόμσεν, τονίζοντας ότι «το ΔΝΤ κάνει δύσκολη πλέον τη ζωή της Μέρκελ», καθώς απαιτεί ρύθμιση του ελληνικού χρέους για να γίνει βιώσιμο, κάτι που προκαλεί αντιδράσεις στο κόμμα της καγκελαρίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ