2016-02-17 22:19:11
Φωτογραφία για Καπνοβιομηχανία οφείλει εκατομμύρια σε αγρότες της Θράκης - Εξώδικα και καταγγελίες!
Πρόκειται για την Καπνοβιομηχανία Μιχαηλίδη που όπως καταγγέλλεται δεν έχει εξοφλήσει τους καπνοπαραγωγούς -Έστειλαν εξώδικες επιστολές οι εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών σε Ξάνθη και Ροδόπη

Καταγγελίες για οφειλές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ προς τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης, από την Καπνοβιομηχανία "Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε." είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, με τους παραγωγούς της περιοχής μάλιστα να καταφεύγουν σε εξώδικα και ανακοινώσεις, ζητώντας να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Ακόμη περιμένουν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Μαχητής"καπνοπαραγωγοί από την Ξάνθη απέστειλαν εξώδικο προς την Καπνοβιομηχανία ζητώντας να τους καταβληθούν χρήματα που τους οφείλει η εταιρία και τα οποία παρά τις δεσμεύσεις της Καπνοβιομηχανίας δεν έχουν λάβει μέχρι και σήμερα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε εξώδικη επιστολή την οποία έφερε στο φως ο "Μαχητής" οι οφειλές ανέρχονται σε σχεδόν 1,3 εκατ. ευρώ και αφορούν 844 καπνοπαραγωγούς της περιοχής.


"Σας υπενθυμίζουμε ότι η εμπορική αξία που οφείλετε στην Ο.Π.Α.Κ.- Ε.Α.Σ. Ξάνθης ανέρχεται 1.278.075,93 ευρώ (844 καπνοπαραγωγών), η δε καθυστέρηση στην καταβολή της δημιουργεί εύλογη ανησυχία στις τάξεις των παραγωγών" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή των παραγωγών ενώ παράλληλα τονίζεται πως "η δε επικαλούμενη από εσάς οικονομική κατάσταση, ως λόγος καθυστέρησης, δεν είναι καινούργια και ήταν σε κάθε περίπτωση γνωστή κατά την κατάρτιση της συμφωνίας. Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε κάθε περαιτέρω παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των οφειλομένων απαιτήσεων μας. Σας καλούμε στα πλαίσια της πολύχρονης καλής συνεργασίας μας, να προβείτε σε άμεση τήρηση των συμφωνηθέντων, με την άμεση εξόφληση της εμπορικής αξίας των καπνών εσοδείας 2015, άλλως θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε σε δικαστική επιδίωξη της ανωτέρω απαίτησης, με την ταυτόχρονη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου σε βάρος σας, επιφυλασσόμενοι κάθε άλλου νομίμου δικαιώματος μας".

Οφειλές 2 εκατ. στην Κομοτηνή!

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την εφημερίδα "Χρόνος" (διαβάστε το δημοσίευμα ΕΔΩ) οφειλές που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ παρουσιάζει η ίδια Καπνοβιομηχανία προς τους παραγωγούς της Ροδόπης, με την ανησυχία μάλιστα των ιδίων να χτυπά κόκκινο.

«Η μεταποιητική εταιρία Μιχαηλίδης από τις 2 Δεκεμβρίου 2015 ζυγίζει καπνά στη περιοχή μας. Παρόλο που δεσμεύτηκε εγγράφως ότι θα πληρώσει μέχρι στις 15 Φεβρουαρίου 2016 τα καπνά που ζύγισε, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρωθεί τα καπνά που έχει παραλάβει.  Επίσης δεν έχει κάνει καμία πληρωμή για τα καπνά που ζύγισε και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στις 15 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Διεπαγγελματική Καπνού όπου και δήλωσε ότι οι πληρωμές θα γίνουν στις 15 Μαρτίου 2016.  Θέτουμε υπ’ όψιν στους καπνοπαραγωγούς που έχουν κάνει συμβόλαιο με την ως άνω εταιρία και δεν παρέδωσαν ακόμα τα καπνά τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης.

Στους 780 καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης η εταιρία οφείλει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, ενώ οι παραλαβές, σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί, θα συνεχιστούν και για τους επόμενους μήνες. «Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου έπρεπε να πληρώσει, όμως σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν στη συνάντηση της Διεπαγγελματικής Καπνού θα πληρώσει Μάρτιο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χουσεΐν Εσάτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από πλευράς της εταιρίας στις καταγγελίες των παραγωγών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ