2016-02-18 08:23:05
Φωτογραφία για Η ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στην Κούβα...
Την Κούβα θα επισκεφτεί εντός του Μαρτίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προχωρώντας σε ένα ακόμα ιστορικό βήμα συμφιλίωσης των δύο χωρών, μιας διαδικασίας που ξεκίνησε με την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων το περασμένο καλοκαίρι.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ευρύτερης επίσκεψης του Ομπάμα στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής διακυβέρνησης και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα.

Έτσι ο Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει ο πρώτος αμερικανός εν ενεργεία πρόεδρος που θα επισκεφθεί την Κούβα εδώ και 90 χρόνια σχεδόν, μετά το 1928 όταν είχε ταξιδέψει επισήμως στην Αβάνα ο τότε πρόεδρος Κάλβιν Κουλιτζ. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, «την εποχή εκείνη στην Ιταλία κυριαρχούσε ο Μουσολίνι και στην Σοβιετική Ένωση ο Στάλιν».

«Ο πρόεδρος δήλωσε πως θα ήθελε να πάει, εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες», ήταν η δήλωση του αμερικανού αξιωματούχου, ενώ και ο ίδιος ο Ομπάμα είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταξιδέψει στην Κούβα μέσα στο 2016, πριν αφήσει δηλαδή τον Λευκό Οίκο.

Στην Κούβα είχε ταξιδέψει τον Μάρτιο του 2011 ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, όμως ο Κούλιτζ ήταν ο τελευταίος εν ενεργεία πρόεδρος που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αβάνα, το 1928. Είχε συναντηθεί με τον τότε κουβανό πρόεδρο Τζεράντο Μασάντο, τον ακροδεξιό που εκδιώχθηκε από τους επαναστάτες και εξορίστηκε το 1933.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ