2016-02-18 21:45:02
Φωτογραφία για Ο Β.Πούτιν σε Αθήνα και Αγιο Ορος τον ερχόμενο Οκτώβριο
Του Γιώργου Θεοχάρη

Στην ελληνική πρωτεύουσα και στο Αγιο Ορος θα μεταβεί ο ρώσος πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν τον ερχόμενο Οκτώβριο στο πλαίσιο του έτους ''Ελλάδα στη Ρωσία , Ρωσία στην Ελλάδα'' αλλά και της συμπλήρωσης 1000 χρόνων του ρωσικού μοναχισμού στο Αγιο Ορος.

 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών που μίλησαν στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ (tilegrafima.gr) η επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Ελλαδα τον ερχόμενο Οκτώβριο είναι δεδομένη -εκτός απροόπτου- καθώς θα έχει ιδιαίτερο συμβολικό ρόλο στις ιστορικές επετείους της χιλιετηρίδας στο Αγιο Ορος που ο ρώσος πρόεδρος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα αλλά και του εορταστικού έτους των δυο χωρών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ΥΠΕΞ παρερμνηνεύτηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου περί ακύρωσης του ταξιδιού του κ. Πούτιν στην Ελλάδα. '' Ο κ. Πεσκόφ είπε ότι δεν  είναι προγραμματισμένο αυτή τη στιγμή'', διευκρινίζουν οι αξιωματούχοι.


Ο κ. Πούτιν κάτω από δρακόντεια μέτρα θα αφιχθεί αρχικά στην Αθήνα, θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπου θα έχει συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, στη συνέχεια  θα έχει επαφή στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και ακολύθως με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο της Αγίας Φιλοθέης.Αναμένεται να παραστεί σε εκδηλώσεις για το εορταστικό έτος των δυο χωρών . 

Επίσης, θα μεταβεί για ένα διήμερο στο Αγιο Ορος όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για  τη χιλιετή παρουσία του ρωσικού μοναχισμού στον Αθωνα.

ΠΗΓΗ: http://tilegrafima.gr/allcategories/listen/item/19616-o-v-poytin-se-athina-kai-agio-oros-ton-erxomeno-oktovrio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ