2016-02-21 14:07:13
Φωτογραφία για Green Dragon, η νέα γενεά του Harop της IAI
Το Green Dragon, μία συμπαγή, χαμηλού βάρους έκδοση του «περιφερόμενου» όπλου Harop, που χρησιμοποιεί καθοδήγηση ηλεκτρο-οπτική / υπερύθρων (EO/IR), ώστε να υφίσταται η ανθρώπινη παρουσία στον βρόχο της αποστολής, παρουσιάζει η IAI (Israel Aerospace Industries) στη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση Singapore Air Show 2016.

Το Green Dragon όπως και το Harop, έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό, ιχνηλάτηση και καταστροφή υψηλής αξίας κινητών και σταθερών στόχων. Κατά την κατασκευάστρια το Green Dragon αποτελεί τακτικό, ανεκτού οικονομικού κόστους όπλο που ικανοποιεί την απαίτηση για οργανική, παραμένουσα, επίγνωση τακτικής κατάστασης αλλά και άμεσης εμπλοκής και καταστροφής.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι κατάλληλο για μικρού επιπέδου χερσαίες μονάδες και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων. Λόγω της χρήσης ηλεκτροκινητήρα το Green Dragon μπορεί να επιχειρεί αθόρυβα μέχρι δύο ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο χρήστης μπορεί να συλλέξει οπτικές πληροφορίες για τις περιβάλλουσες περιοχές σε αποστάσεις μέχρι και 40 χιλιόμετρα.


Επίσης, το Green Dragon μπορεί να εντοπίσει και να εγκλωβίσει στόχους και μετά από εντολή του χειριστή να εκτελέσει ελιγμό βύθισης εναντίον τους και να εκραγεί με πιθανό κυκλικό σφάλμα (CEP) μικρότερο του ενός μέτρου.

Όμως λόγω της ύπαρξης ανθρώπινης παρουσίας στο βρόχο της αποστολής ο χειριστής μπορεί να ακυρώσει την προσβολή οποιαδήποτε χρονική στιγμή πριν την πρόσκρουση του όπλου επί του στόχου μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας «εγκατέλειψε και διέγραψε κύκλο». Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται λάθη στη στοχοποίηση ή περιττές παράπλευρες απώλειες.

Με βάρος 15 κιλά το Green Dragon χρησιμοποιεί για επιτήρηση, στοχοποίηση και τερματική καθοδήγηση τον κατασκευής IAI αισθητήρα ηλεκτρο-οπτικό / υπερύθρων MicroPOP και το βάρος της πυροκεφαλής του ανέρχεται σε 3 κιλά. Το Green Dragon μεταφέρεται και εκτοξεύεται από κάνιστρο μήκους 1,7 μέτρων που μπορεί να μεταφερθεί ως φόρτος από ένα άτομο ή να εγκατασταθεί επί οχήματος (ομάδα 12 έως 16 κανίστρων).

Μετά την εκτόξευση του το όπλο αναπτύσσει τα πτερύγια του (εκπέτασμα 1,7 μέτρα) που του επιτρέπουν να διαγράφει κύκλους υπεράνω της περιοχής ενδιαφέροντος και να εκτελέσει τον τερματικό ελιγμό βύθισης. Ο έλεγχος του όπλου γίνεται από σταθμό χειρισμού μεγέθους tablet μέσω τακτικής, χαμηλής ισχύος ραδιοζεύξης. Σύμφωνα με ανοικτές πηγές το Harop βρίσκεται σήμερα σε υπηρεσία στην Ινδία (επιχειρεί επίσης το Harpy) και το Αζερμπαϊτζάν.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ