2016-02-21 20:50:16
Φωτογραφία για Αποκάλυψη για τη Maserati Levante [photos]
Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι της Γενεύης η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νέου της μοντέλου με την ονομασία Levante. Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας.

Έρχεται να προστεθεί στην υπάρχουσα γκάμα της εταιρείας που απαρτίζεται από τις Quattroporte, Ghibli, GranTurismo και GranCabrio.

Το Levante θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Mirafiori στο Τορίνο, ενώ η εμπορική του πορεία στην Ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει την άνοιξη, με τιμές που θα ξεκινούν από τα 78 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Το νέο premium SUV διαθέτει όπως διατείνεται ο κατασκευαστής “ξεχωριστό ιταλικό χαρακτήρα”. Πρόκειται για σπορ κατασκευή με επιθετικό εμπρός μέρος στο οποίο δεσπόζει η χρωμιωμένη μάσκα με τη γρίλια και τη χαρακτηριστική τρίαινα. Τη μάσκα πλαισιώνουν λεπτοί προβολείς και στρογγυλά φώτα ομίχλης. Στο πίσω μέρος η αεροτομή και οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων προσδίδουν τη σπορ χροιά που χαρακτηρίζει το όχημα.


Σε ό,τι αφορά στο τεχνικό κομμάτι, η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία για τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα. Απλά σημειώνει ότι θα υπάρχουν μονάδες τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου που θα πληρούν τις προδιαγραφές Euro6.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η γκάμα θα περιλαμβάνει έναν 3λιτρο V6 biturbo βενζίνης που θα αποδίδει από 350 έως 430 ίππους ανάλογα με την έκδοση, καθώς επίσης και έναν 3λιτρο V6 turbo diesel απόδοσης 275 ίππων. Μέχρι το 2018 θα προστεθεί στη γκάμα και ένας V8 3,8 λίτρων με απόδοση 560 ίππους.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Maserati “το σασί της Levante είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να συνδυάζει την εξαιρετική συμπεριφορά στο δρόμο, κάτι άλλωστε που χαρακτηρίζει κάθε Maserati, με το ασυναγώνιστο κράτημα ακόμα και σε επιφάνειες με πολύ χαμηλή πρόσφυση, καθώς επίσης και εξαιρετικές επιδόσεις και οδήγηση εκτός δρόμου”.

Για να γίνουν όλες αυτές οι υποσχέσεις πραγματικότητα, όλες οι Levante θα εφοδιάζονται με το νέο “έξυπνο” σύστημα τετρακίνησης που ονομάζεται “Q4”, καθώς επίσης και με μια εξελιγμένη ηλεκτρονική ανάρτηση που διαθέτει ελεγχόμενα αμορτισέρ και ελατήρια αέρα. Σε όλα αυτά προσθέστε επίσης και το υπάρχον 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Maserati, το οποίο έχει εξελιχθεί και ρυθμιστεί ειδικά για το Levante.

Ακολουθώντας τις προσταγές της εποχής και τις τάσεις της αγοράς, η Maserati ρίχνεται σε ένα άγνωστο γι' αυτήν πεδίο μάχης όπου καλείται να αντιμετωπίσει παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως για παράδειγμα την Porsche και την Land Rover. Μελλοντικά βέβαια αναμένουμε και την “απάντηση” της Lamborghini με την Urus αλλά και τις πιο luxury κατασκευές των Bentley (με την Bentayga) και Rolls-Royce (με την Cullinan).
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ