2016-02-22 09:20:19
Φωτογραφία για Η ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Η 18η «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ» ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΡΙΟ!
Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ρίο το ερχόμενο καλοκαίρι πανηγύρισε η Βάσω Βουγιούκα μέσω της 8ης θέσης που κατέλαβε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που διεξήχθη στο Βέλγιο! Χάρη στο πλασάρισμα αυτό η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού, εξασφάλισε το εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και έγινε η 18η αθλήτρια του συλλόγου μας που προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μέχρι στιγμής την σπουδαία αυτή διάκριση έχουν πετύχει, στην κολύμβηση οι Στέφανος Δημητριάδης (200μ. πεταλούδα) Σπύρος Γιαννιώτης (open water), Κέλλυ Αραούζου (open water), στην Κωπηλασία ο Διονύσης Αγγελόπουλος (τετράκωπος Ανδρών) η Εθνική Πόλο Ανδρών την οποία αποτελούν 11 «ερυθρόλευκοι» πολίστες από τους 13 και είναι οι Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστα Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος και Στέφανος Γαλανόπουλος. Επίσης από την υδατοσφαίριση προέρχονται και οι υπόλοιποι 2 που συμπληρώνουν την 18αδα καθώς οι Τζέσε Σμιθ, Γιόζιπ Πάβιτς, έχουν εξασφαλίσει και αυτοί με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Από κει και πέρα η Βάσω Βουγιούκα στη φάση των «64» νίκησε 15-12 την Κινέζα Σάο, ενώ στις «32» νίκησε 15-12 την Κόμιαντσουκ από την Ρωσία. Στις «16» ξεπέρασε το εμπόδιο της Κινέζας Σεν με 15-12. Στα προημιτελικά έδωσε αμφίρροπη μάχη με την Ρωσίδα Εγκόριαν κι έχασε την είσοδό της στον τελικό για ένα μόλις χτύπημα. Το τελικό 15-14 της έδωσε την απευθείας πρόκρισή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν και ο βασικός της στόχος.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ