2016-02-22 14:55:29
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ VD
Είμαι ανοιχτός να κάνουμε έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας υποδεχόμενος εκπροσώπους μπλόκων στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους αγρότες. Τα αιτήματά σας μια πολύ καλή βάση διαλόγου που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις προτάσεις σας».

«Αλλά την ίδια στιγμή και οι δικές σας θέσεις δεν μπορούν να μη λαμβάνουν υπ' όψιν το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου και τις δημοσιονομικές συνθήκες» πρόσθεσε. «Αν δεν ανακτήσουμε τον εθνικό μας πλούτο δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι: «Πρωτοπόρος σε αυτό μπορεί να είναι ο αγροτικός χώρος».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «το αγροτικό κίνημα έχει πια ωριμάσει και μπορεί να βρει δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια, ούτως ώστε να μπορέσει ο αγώνας και η κινητοποίηση να έχει και αποτέλεσμα, όχι μόνο μια εκπροσώπηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όταν υπάρχουν τα μπλόκα, προβολή στα ΜΜΕ, αλλά να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής».


Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Επιπλέον, παρίστανται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Σταύρος Αραχωβίτης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρωθυπουργός παρουσιάζει στους αγρότες βελτιωτικές προτάσεις όπως η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, βελτιώσεις στο ασφαλιστικό με την παροχή περισσότερων επιλογών εισφορών, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά και δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Εν τω μεταξύ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών Θ. Βασιλόπουλος κατήγγειλε τον αποκλεισμό τους από τον διάλογο. «Δυστυχώς για μια άλλη φορά η κυβέρνηση δεν θέλει το διάλογο», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος, προσθέτοντας ότι το Μαξίμου «έριξε πόρτα» στους νέους αγρότες.

Εκτός του διαλόγου έμειναν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι ο Πρωθυπουργός δεν δέχθηκε να συναντηθεί με την πενταμελή επιτροπή που εξελέγη δημοκρατικά από τα μπλόκα τους.

Το μέλος της Επιτροπής Χρήστος Γκόντιας ανέφερε ότι παραβιάστηκαν κατάφορα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα περιμέναμε από άλλα καθεστώτα από αλλού μας ήρθαν». «Στον πόλεμο δεν πάνε χωρίς στρατηγό, δεν πάνε μόνο οι στρατιώτες χρειάζονται άνθρωποι μπροστά που να ξέρουν να μιλάνε», σημείωσε και διερωτήθηκε: «Ποιοι θέλουν να πηγαίνουν μπροστά και να μιλάνε, αυτοί που θέλουν οι ίδιοι;».

Τι απαντά η κυβέρνηση

Το Μαξίμου αρνείται πάντως ότι επεδίωξε να ορίσει εκείνο τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής με τους οποίους θα συζητούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση ήταν αρνητική για τη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία διαλόγου μόνο για έναν άνθρωπο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανίας Ζάχαρης και τώρα προσέρχεται ως συνδικαλιστής.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι αίτημα από την Ένωση Νέων Αγροτών για διάλογο δεν είχε κατατεθεί, αλλά ευχαρίστως θα οριστεί συνάντηση μέσω και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ