2016-02-23 10:59:01
Φωτογραφία για Το απόλυτο χάος: Μετανάστες μαζί με αγρότες στα Τέμπη...
Απίστευτη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το πρωί της Τρίτης στα Τέμπη, όπου ενώθηκαν πρόσφυγες, μετανάστες και αγρότες!

Η τροχαία αναγκάστηκε να σταματήσει στο σημείο αυτό, όπου εδώ και ένα μήνα σχεδόν βρίσκονται τα τρακτέρ των αγροτών, ένα λεωφορείο με μετανάστες και πρόσφυγες που κατευθύνονταν στην Ειδομένη.

Καθώς τα σύνορα με τα Σκόπια παραμένουν κλειστά και 5.000 άνθρωποι περιμένουν να περάσουν στην γειτονική χώρα, οι μετανάστες «κόλλησαν» στα Τέμπη, κατέβηκαν από το λεωφορείο και βρίσκονται στο οδόστρωμα, μαζί με τα τρακτέρ των αγροτών!

Την ίδια ώρα φαίνεται πως σε διάφορα σημεία στην διαδρομή από την Αθήνα προς την Ειδομένη σταματούν λεωφορεία με εκατοντάδες πρόσφυγες, προκειμένου να αποφευχθεί περεταίρω συμφόρηση στα σύνορα. Έτσι, σε άτυπα... «κέντρα προσφύγων», μετατρέπονται βενζινάδικα ή, στην καλύτερη περίπτωση, κάποιες δημοτικές δομές, εντελώς ακατάλληλες για τέτοια χρήση
. Τελευταίο παράδειγμα η Καλαμπάκα, όπου περισσότεροι από 400 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, βρίσκονται από χθες βράδυ σε ένα πάρκινγκ της περιοχής, καθώς δεν ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους με λεωφορεία προς την Ειδομένη. Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν από τον Πειραιά και, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, παραμένει άγνωστο το πότε θα αναχωρήσουν από την περιοχή.

Ανάλογη κατάσταση και στην Κοζάνη, όπου έφθασαν το βράδυ της Δευτέρας άλλοι 400 πρόσφυγες και οι οποίοι φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης. Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Ειδομένη και ακολούθησαν την διαδρομή μέσω Κοζάνης λόγω των μπλόκων στην περιοχή των Τεμπών. Τα πούλμαν που τους μετέφεραν ακινητοποιήθηκαν στα διόδια της Εγνατίας οδού στον Πολύμυλο Κοζάνης και στην περιοχή των Σερβίων. Με εντολή της αστυνομίας αποφασίστηκε να σταματήσει η μετάβασή τους στην Ειδομένη και να φιλοξενηθούν για άγνωστο χρονικό διάστημα στην Κοζάνη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ