2016-02-23 13:28:03
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠτΔ
Συνάντηση Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, για τη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής στο προσφυγικό και στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Παυλόπουλο, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η εικόνα σε ο,τι αφορά το προσφυγικό είναι δραματική τόσο στα νησιά, όσο στον Πειραιά και στα σύνορα. «Θεωρώ ότι η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις, θα τολμούσα να πω, εθνικής τραγωδίας», τόνισε.

«Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορεί κανείς να μείνει απαθής», υπογράμμισε, προσθέτοντας παράλληλα: «Υπάρχει μια προσπάθεια από τις ακραίες, σκληρές φωνές της Ευρώπης να αξιοποιήσουν την ολιγωρία και τα λάθη της κυβέρνησής μας και να φορτώσουν στην πλάτη του ελληνικού λαού τη διαχείριση του προσφυγικού».

Όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «Όλη αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με το ότι η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, η αξιολόγηση καρκινοβατεί, μεγάλες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στους δρόμους, αισθάνομαι ότι οδηγούν ξανά στη διαμόρφωση ενός αδιεξόδου και σ’ ένα συναίσθημα απελπισίας και οργής στον ελληνικό λαό».


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι είναι στη διάθεση τόσο της ίδιας όσο και του Πρωθυπουργού για τη σύγκληση μιας τέτοιας σύσκεψης. «Οι κανόνες, με βάση τους οποίους συγκαλείται αυτή η σύσκεψη, είναι γνωστοί.  Θεωρώ ότι και ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα συνεννοηθείτε μαζί του και, εφόσον το κρίνει σκόπιμο και εκείνος και εσείς, είμαι στη διάθεσή σας για την χάραξη μιας ενιαίας γραμμής υπεράσπισης και του Τόπου, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος. Επανέλαβε τέλος ότι το προσφυγικό συνιστά ένα μείζον ζήτημα για την Ελλάδα, ενώ εξελίσσεται σε «υπαρξιακό πρόβλημα για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», καθώς από αυτό κρίνεται η συνοχή της.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ