2016-02-25 11:10:50
Φωτογραφία για Η απάντηση του Δήμου της Λέσβου στο δημοσίευμα της Bild για τους πρόσφυγες...
«Σε κάθε μαύρη εικόνα που παρουσιάζει η Bild, έχουμε να αντιπαραθέσουμε δεκάδες χιλιάδες εικόνες ελπίδας, ανθρωπιάς και ζωής», απαντά ο δήμος της Λέσβου στο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας με τίτλο: «Λέσβος, το νησί των νεκρών προσφύγων».

«Η Λέσβος διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται με υποδειγματικό τρόπο μεγάλες προσφυγικές ροές και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Παράλληλα, παραμένει ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός, με πλούσιες φυσικές ομορφιές και αποδεδειγμένα φιλόξενους κατοίκους» αναφέρεται ακόμα στην επιστολή του δήμου.

«Οι σκηνές αντανακλούν την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο», έγραφε το ρεπορτάζ της Bild και συνέχιζε, μεταξύ άλλων: «Σωσίβια πεταμένα στις ακτές του νησιού αλλά και πρόχειροι τάφοι ων προσφύγων που έχασαν την ζωή τους στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από την φρίκη του πολέμου στην πατρίδα τους και να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην ευρωπαϊκή " γης της επαγγελίας"».


Ολόκληρη η επιστολή του δήμου Λέσβου:

Σχετικά με άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας «Bild», με τίτλο: «Λέσβος, το νησί των νεκρών προσφύγων», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Σε κάθε μαύρη εικόνα που παρουσιάζει η εφημερίδα «Bild», έχουμε να αντιπαραθέσουμε δεκάδες χιλιάδες εικόνες ελπίδας, ανθρωπιάς και ζωής.

Σε αντίθεση με όσα το δημοσίευμα αναφέρει, περί «ζοφερής κατάστασης», καθώς και τις προσεκτικά σκηνοθετημένες εικόνες που προβάλλονται στο βίντεο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, η Λέσβος είναι το νησί που σώζει ζωές, που προσφέρει απλόχερα αγάπη, συμπαράσταση και ανθρωπιά, ενώ παράλληλα παραμένει ένας τόπος πανέμορφος, φιλόξενος και πάνω απ’ όλα ασφαλής, για κάθε επισκέπτη.

Προσκαλούμε τους συντάκτες του παραπάνω άρθρου, να επισκεφθούν ξανά τη Λέσβο, όπου θα τους ξεναγήσουμε στον καθορισμένο χώρο αποθήκευσης σωσιβίων, που τον παρουσίασαν ως ένα ατελείωτο βουνό από σκουπίδια, στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και στους άλλους οργανωμένους χώρους πρώτης υποδοχής, καθώς και σε μια περιπολία σκάφους του λιμενικού, του οποίου τα πληρώματα καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Η Λέσβος διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται με υποδειγματικό τρόπο μεγάλες προσφυγικές ροές και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Παράλληλα, παραμένει ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός, με πλούσιες φυσικές ομορφιές και αποδεδειγμένα φιλόξενους κατοίκους. Αδιάψευστοι μάρτυρες, οι εκατοντάδες Γερμανοί εθελοντές που βρίσκονται στο νησί μας και βιώνουν όσα περιγράψαμε παραπάνω.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ