2016-02-25 11:06:02
Φωτογραφία για Πώς σχολιάζουν τα ξένα μέσα τις απειλές του Τσίπρα στην Ευρώπη;
Οι γερμανικές εφημερίδες σχολιάζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε από το βήμα της βουλής τη στάση που θα ακολουθήσει, αν δεν εφαρμοστούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης για το προσφυγικό

Ο Τσίπρας απειλεί να μποϊκοτάρει την Ε.Ε γράφει ο γερμανικός Τύπος, την ώρα που στις Βρυξέλλες αρχίζει η Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε για το προσφυγικό.

Οι γερμανικές εφημερίδες επισημαίνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χτες από το βήμα της βουλής τη στάση που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του αν δεν εφαρμοστούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης για το προσφυγικό και ήδη έχει εκφράσει την διαμαρτυρία του στη Μέρκελ για τις κινήσεις της Αυστρίας και των άλλων βαλκανικών χωρών που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Die Welt

O Τσίπρας απειλεί να μπλοκάρει την πολιτική της Ε.Ε, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt", επισημαίνοντας ότι, η κυβέρνηση των Αθηνών ξεκαθάρισε πως, αν δεν τηρηθούν από τις άλλες χώρες της Ευρώπης τα όσα έχουν συμφωνηθεί , τότε η Ελλάδα θα μποϊκοτάρει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.


"Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση τη χώρα μας να μετατραπεί σε  αποθήκη ψυχών", δήλωσε χτες ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή.

Ο Τσίπρας είναι εξαγριωμένος με την Αυστρία, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η γερμανική εφημερίδα σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής διάσκεψης της Βιέννης για το προσφυγικό με την συμμετοχή δυτικών βαλκανικών χωρίς την Ελλάδα , κατά την οποία αποφασίστηκε η πλήρης στήριξη στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Bild

O Τσίπρας απειλεί να μποϊκοτάρει την Ευρώπη, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Bild" αναφερόμενη στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλή λίγες ώρες μετά το τέλος της διάσκεψης στη Βιέννη για το προσφυγικό χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας.

Όπως γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι όλο και πιο φορτισμένη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να έχει ήδη  διαμαρτυρηθεί στη Γερμανίδα για τα μέτρα που λαμβάνονται στα Βαλκάνια από την Αυστρία και άλλες  χώρες των δυτικών Βαλκανίων τα οποία επιδεινώνουν την κατάσταση.

"Από αυτή την άποψη, ο Τσίπρας απειλεί ακόμα και να μποϊκοτάρει τις αποφάσεις της Ε.Ε. Μιλώντας στην ελληνική βουλή, ο Τσίπρας τόνισε ότι,  αν οι χώρες της Ε,Ε δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τότε η Ελλάδα θα μποϊκοτάρει μελλοντικά τοις αποφάσεις της Ε.Ε.

"Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται για μία ανθρωπιστική κρίση, καθώς χιλιάδες μετανάστες έχουν παγιδευτεί στη χώρα", είπε χτες ο Τσίπρας προσθέτοντας πως "Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών".
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ