2016-02-25 13:35:19
Φωτογραφία για Εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε στα Καμίνια
Ένα εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε... πρωινές ώρες της 23-10-2016 στα Καμίνια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Συνελήφθη ένας 48χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές και σε βάρος του, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και ειδικότερα για διευκόλυνση εισόδου-εξόδου στο ελληνικό έδαφος και κατοχή εγγράφων άλλων προσώπων.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας σχετικά με τη λειτουργία εργαστηρίου πλαστογράφησης διαφόρων εγγράφων και πιστοποιητικών στα Καμίνια, εντοπίσθηκε ο 48χρονος σε οικία, εντός της οποίας είχε εγκαταστήσει το εργαστήριο.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς κατάρτιζε πιστοποιητικά και παντός είδους έγγραφα, τα οποία διέθετε στους ενδιαφερομένους, έναντι χρηματικού ποσού ύψους 1.000-2.500 ευρώ, προκειμένου αυτοί να προσπαθήσουν την παράνομη νομιμοποίηση τους στη Χώρα μας ή την παράνομη προώθηση τους σε έτερες Ευρωπαϊκές χώρες.


Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Εξοπλισμός εργαστηρίου (ηλεκτρονικός υπολογιστής, πολυμηχάνημα, φορητή ψηφιακή μνήμη με ηλεκτρονικό αρχείο διαβατηρίων, αδειών παραμονής, πιστοποιητικών, σφραγίδων κλπ).

· Διάφορα εργαλεία πλαστογράφησης

· Διάφορα έγγραφα

· Τρείς (3) σφραγίδες

· Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 48χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ