2016-02-26 02:10:19
Φωτογραφία για Δένδιας: Είναι τεράστιο και εθνικό ζήτημα το μεταναστευτικό-προσφυγικό
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της... Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Οι εικόνες με τους πρόσφυγες με τις μητέρες και τα παιδιά σπαράζουν κάθε ανθρώπινη καρδιά. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος.

· Είναι τεράστιο και εθνικό ζήτημα το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Είναι θέμα ύπαρξης της πατρίδας μας.

· Είναι αλήθεια ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της ΕΕ επίσης και της Τουρκίας. Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε τίποτα χθες στη Βουλή για τις ευθύνες της Άγκυρας.

· Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι σε μία στρατοκρατούμενη χώρα, όπως η Τουρκία, οι μετανάστες κάνουν τη διαδρομή Ντιγιαρμπακίρ-Αιγαίο χωρίς να το θέλει η Άγκυρα.


· Το καθεστώς visa free οδηγεί πολλούς Αλγερινούς κ.α που δεν είναι πρόσφυγες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και από εκεί στην Ελλάδα.

· Επί της αρχής στο θέμα του ΝΑΤΟ δεν είχαμε διαφωνία. Έχουμε με τη διαχείριση από την κυβέρνηση και με τους όρους.

· Με τι συμφωνία ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο; Επί μία εβδομάδα ρωτάμε και δεν μας εξηγούν.

· Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση σε εθνικά ζητήματα αλλά πρέπει να μάθει να ακούει. Την προειδοποιούσαμε ένα χρόνο τώρα για αυτό που συνέβη.

· Για όλο αυτό που διαχειρίζεται μία πτωχευμένη χώρα για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η κυβέρνηση έχει «κατορθώσει» να απορροφήσει μόνο 30 εκ. ευρώ! Όταν μάλιστα εμείς είχαμε απορροφητικότητα 92%.

· Στο εξωτερικό το έχει ξεκαθαρίσει ο κ. Μητσοτάκης ότι φοράμε τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας και θα βοηθήσουμε με την κυβέρνηση όσο μπορούμε.

· Δεν μπορεί να ζητά εθνική συνεννόηση κ. Τσίπρας και να κατηγορεί με ψέματα τη ΝΔ στη Βουλή.

· Μας πέταξε ένα έγγραφο ο κ. Τσίπρας στη Βουλή και είπε «φταίτε» για τη λίστα Μπόργιανς, όταν το έγγραφο λέει ότι δεν υπήρχε μέχρι τότε λίστα!

· Το Αιγαίο μπορεί να ελεγχθεί και να φυλαχθεί. Αν τα θαλάσσια σύνορα δεν μπορούν να φυλαχθούν, τότε γιατί έρχεται το ΝΑΤΟ;

· Αρχίζει να υπάρχει μεγάλο θέμα και με τον τουρισμό. Ήδη τα μεγάλα τουριστικά γραφεία δεν πληρώνουν προκαταβολές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ