2016-02-26 09:16:12
Φωτογραφία για Πύργος: Έκλεισαν τον κόμβο του Αγ.Γεωργίου οι αγρότες... [video]
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες στο μπλόκο του κόμβου Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, καθώς και χθες το βράδυ απέκλεισαν την Εθνική Οδό Πύργου-Τριπόλεως για περίπου δύο ώρες. Οι αγρότες αψήφησαν την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για δίωξη των αγροτών για παρακώλυση συγκοινωνιών, τονίζοντας ότι οι μέθοδοι καταστολής των αγώνων είναι καταδικαστέοι και απαράδεκτοι.

Στο σημείου του μπλόκου βρέθηκε αστυνομική δύναμη με δύο περιπολικά, ενώ γύρω στις 20:30 επισκέφθηκε το μπλόκο ο αστυνομικός διευθυντής, Γιώργος Κωστόπουλος για να συνομιλήσει απευθείας με τους αγρότες. Ο κ. Κωστόπουλος, αφού εξήρε τον αγώνα των αγροτών αλλά και το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύουν όλο αυτό το διάστημα στις κινητοποιήσεις τους, ζήτησε από το μπλόκο να συντομεύσει τον αποκλεισμό του δρόμου μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις σήμερα για το πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας των αγροτών.

Τελικά, οι αγρότες ήραν τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού γύρω στις 21:15, αφήνοντας αιχμές για την επιλεκτική ευαισθησία των δικαστικών αρχών λέγοντας «μακάρι να ήταν και με τα σκουπίδια τόσο ευαίσθητοι οι Εισαγγελείς, όσο με τους αγρότες».


Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Χρ. Γιαννόπουλος, δήλωσε στην εφ.«Πατρίς»: «Η κυβέρνηση παρά την τοποθέτηση του Τσίπρα στη συνάντηση με τα 69 μπλόκα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει μεθόδους καταστολής και δίωξης των αγροτών, έβαλε τη δικαστική εξουσία να κινήσει διαδικασίες τέτοιες ώστε να εκφοβίσει τους αγρότες και να προσπαθήσει να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα. Εμείς δε θα κάνουμε πίσω και θα περιμένουμε να τηρήσεις τις οποιεσδήποτε δεσμεύσεις πάνω στα 5 αιτήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων. Είμαστε συντονισμένοι με όλη την Ελλάδα και θα αποφασίσουμε αυτήν την περίοδο ως την Κυριακή για τη στάση που θα κρατήσουμε από εδώ και πέρα. Θεωρούμε ότι η επιβίωση είναι το πρωτεύον ζήτημα για τους αγρότες και να το έχει υπόψη η κυβέρνηση ότι θα είμαστε σε επαγρύπνηση ακόμα κι αν κάποια στιγμή φύγουμε από τους δρόμους».

Στο μπλόκο του Αγίου Γεωργίου βρέθηκαν χθες και ορισμένοι αγρότες από το μπλόκο του Κουρτεσίου.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ