2016-02-26 13:00:18
Φωτογραφία για Χτυπάνε τα κεφάλια τους στον ΠΑΟΚ με τον Γιάννου
Ο Απόστολος Γιάννου αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι έφυγαν από τον ΠΑΟΚ χωρίς ανταλλάγματα και μετά μεγαλούργησαν ανεβάζοντας κατακόρυφα την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Δεν είναι στην ίδια κατηγορία με παίκτες που ναι μεν πήραν μεταγραφές αλλά τουλάχιστον έφεραν στον Δικέφαλο οικονομικά ανταλλάγματα (Βιεϊρίνια, Σταφυλίδης κτλ). Ο Γιάννου έφυγε από τον ΠΑΟΚ χωρίς ίσως να αξιολογηθεί σωστά και όπως φαίνεται χωρίς να αξιοποιηθεί κατάλληλα, και είναι ένας από τους λίγους παίκτες που έχασε η ομάδα χωρίς να κερδίσει κάτι, είτε αγωνιστικά όσο έπαιζε σε αυτήν, είτε οικονομικά όταν παραχωρήθηκε.

Ο 26χρονος επιθετικός μετακόμισε στην Κίνα, καθώς η Γκουανγκζού έδωσε 2,2 εκ. ευρώ στον Αστέρα Τρίπολης για να τον αποκτήσει ενώ οι Αρκάδες τον πήραν ως ελεύθερο από τον Πανιώνιο όπου αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά. Ο ΠΑΟΚ θα καρπώνονταν ένα 20% από μεταπώλησή του, αν αυτή γίνονταν όσο ο παίκτης αγωνίζονταν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης
. Αυτός ο όρος είχε μπει στο συμβόλαιό του όταν παραχωρήθηκε, χωρίς άλλα ανταλλάγματα στον Πανιώνιο στο τέλος του καλοκαιριού του 2013, καθώς είχε τεθεί εκτός πλάνων του Στέφενς. Ο Γιάννου είχε έρθει στον ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2011 (μένοντας ελεύθερος από την Καβάλα) και επί Μπόλονι έπαιξε σε 17 ματς έχοντας δύο γκολ και δύο ασίστ. Την επόμενη σεζόν (2012-13) με Δώνη έπαιξε μισή σεζόν στον Δικέφαλο σε άλλα 17 ματς, έχοντας τρία γκολ, αλλά στο δεύτερο μισό της περιόδου πήγε δανεικός στον Πλατανιά (του Άγγελου Αναστασιάδη τότε…) και έπαιξε σε 10 ματς πετυχαίνοντας ένα γκολ. Επί Στέφενς το καλοκαίρι του 2013 δεν βρήκε θέση στην ομάδα και έτσι δόθηκε στον Πανιώνιο με αντάλλαγμα ένα 20% σε περίπτωση μεταπώλησης. Ξαναλέμε όμως ότι αυτό το ποσοστό ίσχυε μόνο όσο ήταν στους «κυανέρυθρους»…Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης έκανε μία πολύ μέτρια πρώτη σεζόν, έχοντας μόλις 4 γκολ σε 33 ματς την περίοδο 2013-14, αλλά πέρυσι (2014-15) τριπλασίασε τα τέρματά του και με 12 γκολ σε 38 παιχνίδια κέρδισε ένα καλύτερο συμβόλαιο και μετακόμισε ως ελεύθερος από τον Πανιώνιο στον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί χρειάστηκε μισή σεζόν για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του. Φέτος σε 21 ματς πρωταθλήματος είχε 13 γκολ ενώ είχε άλλο ένα τέρμα στην Ευρώπη. Συνολικά με 14 γκολ σε 30 επίσημα παιχνίδια κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από τον Ιανουάριο, αλλά τελικά μόνο οι Κινέζοι της Γκουανγκζού κατάφεραν να δελεάσουν τον Αστέρα Τρίπολης και τον παίκτη, καθώς έδωσαν στους Αρκάδες 2,2 εκ. ευρώ ενώ στον Γιάννου συμβόλαιο 1 εκ. ευρώ τον χρόνο!

Πηγή: inpaok.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ