2016-02-27 16:35:09
Φωτογραφία για «Συμμαχίες» στο Συνέδριο του Ποταμιού - Ηχηρό παρών από Κυριάκο και Φώφη
Εν μέσω πολιτικών και δηοσκοπικών πιέσεων, το Ποτάμι άνοιξε χθες τις εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου του, με κεντρικο σύνθημα την ανάγκη συνεργασιών και συμπόρευσης του Κέντρου. Στην ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, πρότεινε ένα «κοινοβούλιο του Κέντρου», όπου θα συναντηθούν «όλοι αυτοί που έχουν τις ίδιες αγωνίες».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στο κάλεσαμ του κ. Θεοδωράκη, η οποία θα εκπροσωπήσει -ως πρόεδρος- τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στο Συνέδριο του Ποταμιού. Ενώ στα συνέδρια των κομμάτων είθισται να εκπροσωπούνται τα άλλα κόμματα, δια των γραμματέων ή σημαντικών στελεχών τους, σήμερα στο Ποτάμι, εκτός από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα χαιρετίσει τις εργασίες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που αποτελεί και τη σημαντικότερη «απειλή» για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, λόγω του ανοίγματος στο κέντρο που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση.


«Πρέπει να γίνει μια μεγάλη συνάντηση όλων αυτών που έχουν τις ίδιες αγωνίες. Να ξεκινήσουν αυτοί και όχι οι ηγεσίες. Στο Κοινοβούλιο του Κέντρου μπορούν να μετέχουν στελέχη από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, στελέχη του Δικτύου, Στελέχη των Κινήσεων Πολιτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στελέχη από τους Μεταρρυθμιστές - από τους αληθινούς Μεταρρυθμιστές, όχι τους ιμιτασιόν που κυκλοφορούν πολύ τις τελευταίες μέρες» είπε χθες ςστην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ σημείωσε ότι σε αυτή την πρώτοβουλία δεν πρέπει να μετέχουν κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής ούτε από το Ποτάμι, ούτε από άλλα κόμματα.

«Και το Κοινοβούλιο του Κέντρου να συζητήσει, να μελετήσει, να συσπειρώσει, να προτείνει, να οργανώσει… Εκεί θα μετρηθεί η ανάγκη και η διαθεσιμότητα, για ένα πραγματικό Κίνημα αλλαγής. Εκεί θα φανεί πόσοι πραγματικά το θέλουν, τι προτείνουν και τι θυσιάζουν. Χωρίς στημένες κομματικές συνδιασκέψεις, χωρίς παζάρια, με ξεκάθαρη όμως μεταρρυθμιστική ατζέντα και με σαφείς  διαχωριστικές γραμμές» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.Διεμήνε πάντως, ότι ''το Ποτάμι δεν πρόκειται να διαλυθεί ούτε να μοιράσει τα ιμάτιά του''.

Σήμερα, στη δεύτερη ημέρα των εργασιών, εκτός από τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά αργά το μεσημέρι, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάννι Πιτέλα, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά και ο Γκι Φερχόφτατ, συμμετέχουν σε debate με τη Νεολαία του Ποταμιού, η οποία διοργανώνει διάφορα πολιτικά δρώμενα για σήμερα, Σάββατο.

Την Κυριακή το πρωί θα αρχίσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, ενώ όσοι συμμετέχουν στο συνέδριο θα πρέπει να έχουν την απαραίτηση κάρτα εισόδου που κοστίζει 10 ευρώ, ενώ στους συνέδρους θα δοθεί και ένας κωδικός ΡΙΝ, ο οποίος απαιτείται κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια ψηφοφορία μέσω της εφαρμογής «To Ποτάμι e-voting».

Παράλληλα με τις διαδικασίες του Συνεδρίου, σε συνεννόηση με κέντρο αιμοδοσίας οι σύνεδροι θα μπορούν να δίνουν αίμα, αλλά και να γίνουν δότες μυελού των οστών, όσοι είναι έως 50 ετών, μέσω του προγράμματος «Χάρισε Ζωή!» από το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πατρών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ