2016-02-27 21:58:08
Φωτογραφία για Υπέρ της Β. Θάνου η πλειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) τάσσεται υπέρ της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στην αντιπαράθεσή της με τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη, ενώ τρία μέλη του δ.σ. εξέφρασαν την άποψη ότι η ΕΔΕ «δεν νομιμοποιείται νομικά και ηθικά να εκδώσει ανακοίνωση» για το θέμα αυτό.

Σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, αναφέρει μεταξύ των άλλων, ότι «η άσκηση κριτικής και μάλιστα και η δριμεία κριτική εμπίπτει, επίσης, στον πυρήνα του θεμελιώδους δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης, δεδομένου ότι τόσο το Σύνταγμα της χώρας μας όσο και τα διεθνή και Ευρωπαϊκά κείμενα προστατεύουν όλες τις απόψεις, τόσο αυτές που γίνονται ευνοϊκά δεκτές όσο και αυτές που «ενοχλούν», διότι μ' αυτό τον τρόπο πληρούνται οι απαιτήσεις της πλουραλιστικής ανεκτικότητας και του ανοικτού πνεύματος, χωρίς τις οποίες δεν νοείται Δημοκρατία».


Στην άσκηση κριτικής, όμως, αναφέρει η πλειοψηφία της ΕΔΕ, «τίθενται όρια, που το ίδιο το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν, καθώς και τα διεθνή κείμενα και μεταξύ των ορίων αυτών είναι η προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του ατόμου».

Αντίθετα οι Εφέτες, μέλη του δ.σ. της ΕΔΕ Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα, Νίκος Σαλάτας και Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δε νομιμοποιείται νομικά και ηθικά να εκδώσει ανακοίνωση επί ιδιωτικής υποθέσεως, για την οποία έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ