2016-03-05 20:14:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Αναβίωσε το θρυλικό Baby Rally... [photo]
Σε ένα γιορτινό και χαρούμενο κλίμα που ανέπλασε την ατμόσφαιρα του ιστορικού θρυλικού Baby Rally... εξελίχτηκε κάτω από τον ζεστό ήλιο η φετινή προσπάθεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας, το πρωί του Σαββάτου 4ης Μαρτίου, στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών.

Μια μέρα πριν την κορύφωσή του με την Παρέλαση των Μικρών, το Καρναβάλι των Μικρών κατέβασε για μια ακόμη φορά στο δρόμο μικρούς και μεγάλους. Αυτή τη φορά με τα ποδήλατά τους στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η αρχή έγινε με την πομπή των μεταμφιεσμένων ποδηλάτων και των αναβατών τους από την συμβολή των οδών Μαιζώνος και Παρθενάκου, κοντά στο Παλαιό Αρσάκειο μέχρι την πλατεία Γεωργίου Α΄.

Υπό τους ήχους μουσικής, που διαμόρφωσε την απαραίτητη ατμόσφαιρα χαράς και εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκαν από τις 11 το πρωί οι αγώνες του Βaby Rally, τόσο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» όσο και σε άλλα επίπεδα της πλατείας.


Τα παιδιά με τα ποδήλατά τους και την καρναβαλική αμφίεση της ομάδας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρηκαν με την ψυχή τους συμμετέχοντας σε παιχνίδια, διαγωνισμούς και δραστηριότητες με τα ποδήλατά τους, που έβγαζαν κέφι, γέλιο και αισιοδοξία. Οι μικροί κλήθηκαν να διαγωνιστούν και να δείξουν τις δεξιότητές τους γεμίζοντας με χρώματα, χαμόγελα, χαρούμενες διαθέσεις, καλλιτεχνικές και καρναβαλικές αμφιέσεις, μπαλόνια την πλατεία, που σε συνδυασμό με τις κατασκευές του Καρναβαλιού των Μικρών και βέβαια με την ηλιόλουστη μέρα μεταμόρφωσαν την πλατεία σε έναν εκτεταμένο γεμάτο φως και χαρά καρναβαλικό παιδότοπο.

Μετά το τέλος των παιχνιδιών δόθηκαν βραβεία 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία για τα παιχνίδια και βραβεία γενικής βαθμολογίας σε κάθε μια από τις δυο κατηγορίες: α) για τα παιδιά ηλικίας 6-9 ετών και β) για τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.

Ωστόσο το μεγάλο κέρδος της φετινής διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή όλων των παιδιών, που έδωσε τη μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της πόλης και του Πατρινού Καρναβαλιού. Για αυτή τη συμμετοχή όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής. Στο Βaby Rally καταλυτική ήταν η συνεισφορά της Γνωμοδοτικής και της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2016, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάτρας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ