2016-03-05 23:00:03
Φωτογραφία για Αθώα λόγω...αμφιβολιών η Γερμανία
Δεν βρέθηκαν αποδείξεις για «στήσιμο» της ψηφοφορίας για την ανάθεση της τελικής φάσης του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε, μετά από έρευνες των τελευταίων μηνών, το διεθνές νομικό γραφείο «Freshfields» που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, για λογαριασμό της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ωστόσο, εκπρόσωπος του γραφείου έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως το ενδεχόμενο όντως οι Γερμανοί να εξαγόρασαν ψήφους για να αναλάβουν την διοργάνωση.

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη εξαγοράς ψήφων. Ωστόσο δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε εντελώς. Εξετάσαμε πολύ προσεκτικά την ψηφοφορία και τις ψήφους των διάφορων μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, για τα οποία εγείρονταν ερωτήματα και υπήρχαν αμφιβολίες σε σχέση με την γερμανική υποψηφιότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της νομικής εταιρείας Κριστιαν Ντούβε
. Το πόρισμα των 380 σελίδων παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Φρανκφούρτη, υπάρχει ωστόσο εκτενής αναφορά σε μια «ύποπτη» πληρωμή ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ από την γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην FIFA στις 27 Απριλίου του 2005, η οποία δηλώθηκε ψευδώς από την Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανών. O τότε πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ ήταν ενήμερος για αυτήν την πληρωμή. Οι νομικοί της «Freshfileds» εξέτασαν 128,000 ηλεκτρονικά και άλλα αρχεία και πήραν συνεντεύξεις από 31 εμπλεκόμενους. «Πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμη αναπάντητα. Η έρευνα της FIFA έχει παρεμποδιστεί από το γεγονός ότι μάρτυρες κλειδιά δεν ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις ή να παράσχουν έγγραφα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ