2016-03-06 12:54:21
Φωτογραφία για Η Σερβία απαντά στην Αθήνα: Θέλουμε ευρωπαϊκή λύση, αλλά θα φερθούμε όπως οι άλλες χώρες της βαλκανικής οδού
Η Σερβία επιθυμεί την ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση, αλλά είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την πολιτική των άλλων χωρών της βαλκανικής οδού.

Αυτό απάντησε το Βελιγράδι, μετά από τις πληροφορίες του ελληνικού Τύπου για διάβημα της Ελλάδας προς τη Σερβία. Πληροφορίες τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει, το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα έχει στην Σερβία μια φίλη πρόθυμη να συμμετάσχει πλήρως στην από κοινού επίλυση της προσφυγικής κρίσης», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ο Σέρβος υπουργός Εργασίας, αρμόδιος για το προσφυγικό, Αλεξάνταρ Βούλιν, υπενθυμίζοντας ότι από τότε που εκδηλώθηκε η κρίση, η χώρα του ζητά να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση για την επίλυση της.

Ομως, ο Βούλιν πρόσθεσε ότι η Σερβία είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την πολιτική που χαράσσουν οι χώρες προορισμού των προσφύγων. «Η Ελλάδα και η Σερβία έχουν φιλικές σχέσεις που θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Η πολιτική μας είναι σαφής και ανοιχτή: όπως συμπεριφέρονται οι χώρες που βρίσκονται στη διαδρομή των προσφύγων αλλά κυρίως οι χώρες προορισμού έτσι θα συμπεριφερθεί και η Σερβία» τόνισε, ενώ κάλεσε να δοθούν και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.


«Πιστεύουμε ότι μόνο με την συνεργασία και απέχοντας από μονομερείς ενέργειες μπορούμε να διαχειριστούμε τις προσφυγικές ροές, βοηθώντας κάθε χώρα αλλά και τους ανθρώπους αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ