2016-03-09 21:12:07
Φωτογραφία για Γαβρίλης Λιατσής: «Την Παρασκευή ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων»
Πάνω στο θέμα του μεταναστευτικού στάθηκε ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής και... στις αντιδράσεις που υπάρχουν στο ενδεχόμενο δημιουργίας Hot Spot στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Ο κ. Λιατσής ανέφερε για ακόμα μια φορά πως τον ίδιο δεν τον διακρίνει κανενός είδους ρατσισμός και δήλωσε πως ο Δήμος Πύργου είναι έτοιμος αν χρειασθεί να βοηθήσει στη φιλοξενία μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λιατσής, τόνισε ότι: «Το ΄93 όταν δεν υπήρχε η ένταση για το προσφυγικό όπως σήμερα, φιλοξενήσαμε επί μακρόν Κούρδους, τότε που ήμουν πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού. Αυτά όσο σεμνός και να είμαι όταν προκαλούμαι είμαι υποχρεωμένος να τα επαναφέρω στη μνήμη των ανθρώπων. Λειτουργώ ως δημοκράτης και άνθρωπος αισθηματικά συνδεδεμένος με τον κόσμο, τον κόσμο που δεν εγκατέλειψα και υπηρέτησα ποικιλοτρόπως. Το προσφυγικό όπως το αντιμετώπισα δεν ήταν για να προσθέσω ένα ακόμα πρόβλημα εν μέσω σκουπιδιών στην πόλη μας.


Εγώ δε θα πουλήσω την ψυχή μου για να γίνω ευχάριστος σε κάποιους ανθρώπους. Οι πρόσφυγες έχουν τα μάτια τους στραμμένα προς τον Βορρά, την Ευρώπη. Δεν έχουν πρόθεση να κάτσουν στη Νότια Ελλάδα και αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μείνουν, θα τους βοηθήσουμε. Ρατσισμός μακριά από μένα. Ο Πύργος, που ο Ξένιος Δίας έχει προτομές παντού, ας μην δώσει την εικόνα του ανάλγητου και αν χρειαστεί με τη βοήθεια όλων να μαζέψουμε πράγματα για τα παιδάκια και να τα πάμε στον Πειραιά να τα δώσουμε.

Ο Πύργος είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος, γιατί είναι ένας Δήμος με φυσικές καταστροφές. Έχουμε τη δυνατότητα, όχι να σηκώσουμε στον ώμο μας το φορτίο αλλά να μην λειτουργήσουμε με εντέλλεσθε στην περίπτωση που μας βάλουν σε λίστα πόλεων να φιλοξενήσουμε μετανάστες και να σηκώσουμε τα όπλα και να πούμε πετάξτε τους στον Καιάδα. Εγώ δε θα το κάνω, προτιμώ να φύγω από δήμαρχος και να έρθει στη θέση μου κάποιος άλλος εκφραστής μιας τέτοιας διαδικασίας. Δε γίνεται, δε μπορώ να το κάνω. Η πόλη είναι έτοιμη στον βαθμό που έχει τη δυνατότητα και τα μέσα. Υπάρχουν χώροι προετοιμασμένοι από παλιά, το ίδιο και στους πρώην Δήμους που ανήκουν στον Πύργο».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ