2016-03-11 08:41:11
Φωτογραφία για Σε αναμονή η Δυτική Ελλάδα για τη δημιουργία hotspot προσφύγων – Καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση – Τι δηλώνει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας
«Όχι μόνο δεν ξέρουμε τίποτα για το αν θα δημιουργηθούν hotspots προσφύγων... στη Δυτική Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε και καμία τηλεφωνική επικοινωνία με οποιονδήποτε από την κυβέρνηση που να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

Αυτό απάντησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας όπως δήλωσε, στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχωρήθηκε το μεσημέρι στην Περιφέρεια για την ενημερωτική καμπάνια κατά του αλκοόλ σε συνδυασμό με την οδήγηση.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, όμως όποτε και να ζητηθεί το ο,τιδήποτε «εμείς θα ανταποκριθούμε καθότι πρέπει να έχουμε πρώτα από όλα ανθρωπιά».

«Ένα πρέπει να έχουμε κατά νου πως πρέπει να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, δεν κοιτάμε το χρώμα την καταγωγή αλλά στόχος μας είναι όλοι να συνδράμουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο και την ευθύνη του έχοντας κατά νου μία αξία, την ανθρωπιά» ενώ ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει πέρα από κάποιες διαρροές σε μέσα ενημέρωσης, όμως όταν θα τεθεί τέτοιο ζήτημα δημιουργίας hotspots θα συζητηθεί δημόσια σε συνεργασία με όλους τους φορείς.


Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εδώ και αρκετό καιρό, σχεδόν πριν από ένα χρόνο όταν μαζί με άλλες Περιφέρειες της Μεσογείου φώναζαν από τη CPMR πως «Είμαστε όλοι Μεσόγειοι».

Να θυμίσουμε ότι επρόκειτο για μία προσπάθεια αφύπνισης της Ευρώπης για αυτό που γινόταν από τότε στη Μεσόγειο με τους πνιγμούς εκατοντάδων προσφύγων στα παγωμένα νερά.

«Ως Περιφέρεια έχουμε αναλάβει μια σειρά από πρωτουβουλίες σε ευρωπαικό επίπεδο για το προσφυγικό εδώ και σχεδόν 10 μήνες (από τον Απρίλιο του 2015), είχαμε ενημερώσει για το πρόβλημα που ερχόταν και κρούαμε το καμπανάκι. Λέγαμε από τότε πως ήταν ένα θέμα που θα προσπερνούσε εμάς, αλλά και την ίδια τη χώρα» κατέληξε.

Συνεργασία Περιφέρειας με φορείς για αποστολή τροφίμων

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνοσερβικής Φιλίας Αχαΐας-Ναυπακτίας και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών έκαναν το πρώτο βήμα προκειμένου να συνδράμουν τους πρόσφυγες.

Με μεταφορικά μέσα και προσωπικό της Περιφέρειας, υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα και ρουχισμός) μεταφέρεται προς διανομή σε διάφορες δομές υποστήριξης προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ