2016-03-11 18:42:12
Φωτογραφία για Αχαΐα: γονείς καταγγέλλουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Τη δυσφορία τους για τον τρόπο με τον οποίος ο προϊστάμενος της... πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό επιχειρεί να επηρεάσει μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε υπόθεση που αφορά τη συμπεριφορά δασκάλας , καταγγέλλουν γονείς του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Βασιλικού.

Οι γονείς σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

Πριν από πέντε μήνες έγινε καταγγελία του Συλλόγου Γονέων προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για ανάρμοστη συμπεριφορά μίας δασκάλας .

Μετά από πέντε μήνες ταλαιπωρίας, αντί η Διεύθυνση Εκπαίδευσης να δώσει λύση στο πρόβλημα σπέρνει διχόνοια μεταξύ των γονέων.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας με μερίδα γονέων που φέρονται να υποστηρίζουν τη δασκάλα, τους συνέστησε να προκαλέσουν Γενική Συνέλευση και να πάρουν απόφαση να μην διωχθεί ποινικά. Ενώ εκκρεμεί και αναμένεται το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε. που έχει διενεργηθεί .


Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση στα συλλογικά όργανα των γονέων.

Από πότε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσδιορίζει τις Γενικές Συνελεύσεις των γονέων, το θέμα που θα συζητηθεί αλλά και την απόφαση που θα πάρουνε;

Τι θέλουν να κουκουλώσουν και ζητάνε την συμπαράσταση των γονέων.;

Δεν αρκούν οι ένορκες καταθέσεις που έχουν αναγκαστεί να δώσουν οι γονείς;

Είναι πιο ισχυρή η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης από τις ένορκες καταθέσεις;

Μήπως αυτός είναι ένας καλός τρόπος να διχαστούν οι γονείς ακόμα περισσότερο;

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δρα σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στην οποία παρευρίσκονταν 41 γονείς από τους οποίους οι 38 τάχθηκαν κατά της δασκάλας .

Το συνολικό δυναμικό του σχολείου είναι 44 οικογένειες .

Σε καμία περίπτωση δεν θα κατηγορήσουμε τους γονείς για υστεροβουλία, γιατί γνωρίζουμε ότι το έγγραφο συμπαράστασης προς τη δασκάλα, δε συντάχθηκε από γονέα.

Τις υπογραφές, δεν τις μάζεψε γονέας αλλά η ίδια η δασκάλα, χρησιμοποιώντας όπως όλοι καταλαβαίνουμε την εξουσία που της δίνει η ιδιότητα της.

Κανένας γονιός δε θα ήθελε να πει κατάμουτρα σε μία δασκάλα, ότι είναι ανεπιθύμητη .

Όλο αυτό το διάστημα, γίνεται σαφής διαχωρισμός από την δασκάλα μεταξύ των γονέων που δεν υπέγραψαν δήλωση μετανοίας, με αποκορύφωμα εντέχνως να τους απαγορεύεται ακόμα και η είσοδος στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό, αυτό είναι υποχρεωμένη να το κάνει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μόνο που πρέπει να το κάνει σύντομα, γιατί είναι άδικο να ταλαιπωρείται η μικρή κοινωνία του χωριού μας και να δυσφημείται ο χώρος της εκπαίδευσης.

Υπάρχουν τόσοι και τόσοι δάσκαλοι φιλότιμοι με ήθος και αξιοπρέπεια που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα στα σχολεία. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε ως κοινωνία και ως χώρα.

Δάσκαλοι που αγωνίζονται αγόγγυστα με αγάπη προς τα παιδιά μας, τιμούν την εκπαιδευτική κοινότητα και το λειτούργημα του δασκάλου, και προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της μόρφωσης και της Παιδείας, σε ένα σκιώδες περιβάλλον που η αναξιοκρατία και η ιδιοτέλεια περισσεύουν.

Λυπούμαστε για τις δημόσιες καταγγελίες που κάνουμε αλλά κάποιος πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ