2016-03-11 22:37:03
Φωτογραφία για Ρατσιστική συμπεριφορά της 23ης ΕΜΑ έναντι των άοπλων φαντάρων Ι4 - Στον Καιάδα οι στρατιώτες με προβλήματα υγείας;
Σύμφωνα με την καταγγελία τους, ο συνάδελφος υπηρετεί στην 23 ΕΜΑ της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου Κατερίνης Από την ημέρα παρουσίασης του στη μονάδα άρχισαν τα παρατράγουδα. Κατά την προσωπική συνέντευξη με την ΕΠΟΠ Δεκανεά Κοσμ. του 1ου Γραφείου αποφάσισε σαν γιατρός ότι το γόνατο του είναι τελείως καλά. Μετά από λίγες ημέρες τον ειρωνεύτηκε μπροστά σε κόσμο για τα έντονα παράπονα που έκανε για την αδυναμία εκπλήρωσης των καθηκόντων του λόγω της ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής, που παίρνει για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα υγείας.

Μετά από συνομιλία με το διοικητή της μονάδας του Αντισυνταγματάρχη κ. Δημ., ο τελευταίος αποφάσισε να εκτελεί ως μοναδική υπηρεσία το πρώτο νούμερο θαλαμοφύλακα, αφήνοντας τον εκτεθειμένο. Έτσι στις 23-24-25-26 Φεβρουαρίου έκλεισε 40 ώρες θαλαμοφύλακα.

Στις 19 Φεβρουαρίου συνομίλησε με το διοικητή της Ίλης του για τα ωράρια, τον Ίλαρχο κ. Δερμ., ο οποίος δυσφόρησε, λέγοντας ότι αφού δεν μπορώ να κάνω κάποια άλλη υπηρεσία πρέπει να αναπληρώνει τις πρωινές ώρες του θαλαμοφύλακα, ενώ υπήρχαν ένοπλοι, που καθόντουσαν.


Στις 29 Φεβρουαρίου βγήκε παραπονούμενος για την κατάσταση στον Ίλαρχο του ζητώντας προσωπική ακρόαση από το Διοικητή της μονάδας του και αυτός αρνήθηκε, λέγοντας του να πάρει Ι5 για να απαλλαγούν από τον συνάδελφο.

Στις 24 και 25 κατά το νυχτερινό νούμερο κοιμήθηκα εν ώρα υπηρεσίας λόγω φαρμακευτικής αγωγής και «έπεσε» σε έφοδο. Μάλιστα στις 24 ξύπνησε για να τον αλλάξει το τρίτο νούμερο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παράκουσαν την εντολή του Διοικητή και τον έβαλαν να κάνει το τρίτο νούμερο, γνωρίζοντας το πρόβλημα. Διαμαρτυρήθηκε εντόνως και αρνήθηκε να εκτελέσει την υπηρεσία. Αυτοί του απάντησαν να το δοκιμάσει και αυτό. Τη συγκεκριμένη ημέρα ο υπίλαρχος κ. Πλ. του είπε ότι είναι εντελώς καλά και με λίγο παραπάνω ύπνο θα τα καταφέρει. Προσπαθώντας να του εξηγήσει ο συνάδελφος για να καταλάβει τη φύση του προβλήματος του.

Επίσης, και άλλοι συνάδελφοι στρατιώτες αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν στα πλαίσια του ΣΠΕΝ σε πορεία 24 χλμ, ενώ έχουν κριθεί Ι4 Ορθοπεδικά. Στρατιώτης, παρά το πρόβλημα στη μέση του, αναγκάστηκε να κάνει 3 συνεχόμενες υπηρεσίες στα εστιατόρια. Συνάδελφος Ι4 πραγματοποιεί 15-19 ώρες θαλαμοφύλακας, χωρίς ξεκούραση. Ενώ οι ένοπλοι κάθονται.

Η δύναμη της μονάδας πριν τα ΣΠΕΝ ήταν 22 άτομα για 9 υπηρεσίες, ενώ στη διάρκεια του ΣΠΕΝ ήταν 34 άτομα για 11 υπηρεσίες. Μετά από τα έντονα παράπονα του, τοποθετήθηκε ως γραφέας στο γραφείο κινήσεως για να μπορεί να ανταποκρίνεται. Αλλά, αποφάσισαν ότι δεν λογίζεται ως υπηρεσία, για αυτό θα πρέπει να συμπληρώνεται τα βράδια με υπηρεσία θαλαμοφύλακα.

Ο γιατρός της μονάδας είναι ενήμερος για την παρενέργεια του φαρμάκου. Ενημερώθηκε κατά τις 2-3-16 και 3-3-16.

Υ.Γ. Ο συνάδελφος έχει κριθεί Ι4 ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ και ΣΤΕΝΩΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗΣ. Ι3 ΣΕΕ υπό συνεχή φαρμακευτική αγωγή Librax δύο δισκία την ημέρα (ήπια ηρεμιστικά) και επανεξετάστηκε για το θέμα στο δεξί γόνατο.

Υ.Γ. Επίσης, στρατιώτης που επείγει να αλλάξει τον χαρακτηρισμό σωματικής του ικανότητας για να διαφυλάξει την υγεία του, καθώς αντιμετωπίζει συγκεκριμένο πρόβλημα, απειλήθηκε από το 2ο-3ο γραφείο ότι αν αλλάξει το (Ι) και γίνει Άοπλος «θα καλοπεράσει».

Αλήθεια, ο Ταξίαρχος Τσώνος της 24ης Ταθωρακισμένης Ταξιαρχίας τι λέει για όλα αυτά;

Το ΓΕΣ τι θα κάνει; Αυτές είναι οι διαταγές του;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ