2016-03-11 23:45:10
Φωτογραφία για Το ΝΑΤΟ θα μας προστατεύει και στον Πατραϊκό Κόλπο
Και ξαφνικά το Λιμάνι της Πάτρας γέμισε πλοία της μισητής δολοφονικής συμμαχίας καθώς... από τις 4 έως τις 11 Μαρτίου 2016 διεξάγεται στις προσβάσεις του Πατραϊκού κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 2016», που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση.

Στην άσκηση συμμετέχει η φρεγάτα ΕΛΛΗ, τα ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΛΙΣΤΩ, και ΕΥΝΙΚΗ, η κανονιοφόρος ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, το Γαλλικό πλοίο CAPRICORNE, το Ισπανικό πλοίο SEGURA, το Ρουμανικό πλοίο DIM NICOLESCU η μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2) αποτελούμενη από τα Τουρκικά πλοία C.G. HASANPASA, EDREMITκαι το Ισπανικό πλοίο TAMBRE καθώς και στοιχεία της ΔΥΚ.

Καταλαβαίνουμε όμως ότι η συγκεκριμένη άσκηση δεν αποτελεί μόνο μια ακόμη απόδειξη της ολοένα μεγαλύτερης εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς –και πρέπει να επισημάνουμε ότι στην Λιβύη ήδη διεξάγεται μεγάλη χερσαία αυτή τη φορά επίθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας και πιθανόν Ιταλίας με 6000 μισθοφόρους-, αλλά και της έντασης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Μ.Ανατολής και Αφρικής.


Παρά τις αρχικές υποσχέσεις για την άσκηση μιας φιλοειρηνικής πολιτικής, γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ακολουθήσει μια συνεχώς κλιμακούμενη επιθετική πολιτική, ταυτιζόμενη ολοένα περισσότερο με τις πιο βάρβαρες πολεμικές επιδιώξεις των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Προσφέροντας κάθε διευκόλυνση, παρακαλώντας τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν νέα βάση σε ελληνικό νησί που τους παραχωρούν, αγοράζοντας όπλα που εξυπηρετούν τις επεμβάσεις και τον ρόλο Χωροφύλακα του ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας ενεργά.

DSC_0086

Παράλληλα, το αστικό κατεστημένο που απαιτεί "εθνική ενότητα" και προβάλλει την "έκτακτη ανάγκη" αλλά και την "εθνική απειλή εξ Ανατολάς", όχι μόνο συνεργάζεται μια χαρά με τις Τουρκικές Στρατιωτικές Δυνάμεις. Τέλος, η κυβέρνηση συνεργάζεται και συνάπτει συμφωνίες αλλά και συμμαχίες με όλα τα καταπιεστικά και δολοφονικά καθεστώτα της περιοχής: από το καθεστώς Ερντογάν που έχει εμπλέξει τους λαούς της Τουρκίας σε εμφύλιο πόλεμο, τους δικτάτορες της Αιγύπτου και το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ!

20160303_090447

Εμείς καλούμε φαντάρους-ναύτες-σμηνίτες και μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την συμμετοχή τους, να μην προσφέρουν καμιά υπηρεσία στις ασκήσεις και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Εμείς καλούμε τον λαό μας σε μαζική-μαχητική Αντίσταση, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για το Μπλοκάρισμα εθνικής και πολυεθνικής Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής. Η ανάταση του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Ήδη η πρόταση μας για κοινή κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία έχει γίνει δεκτή από τους Τούρκους-Κούρδους συναγωνιστές και προγραμματίζεται.

Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην αποχώρηση-διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε. Έχει σημασία να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την πολεμική αναμέτρηση. Το Αντιπολεμικό κίνημα π.χ. πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο τον ανεφοδιασμό της δολοφονικής αρμάδας. Το ΝΑΤΟ πρότεινε ως λιμάνια ανεφοδιασμού το Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση τους τα λιμάνια σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, όλα τα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου. Να μπλοκάρουμε την λειτουργία της βάσης Ακτίου που έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Κρίσιμη κρίνεται η Δράση της Αριστεράς και συνολικά του Κινήματος Μέσα στον Στρατό. Καλώντας φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών.

Χρειάζεται επομένως ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με βαθύτερα αντικαπιταλιστικά-ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που με κοινούς στόχους και κοινές δράσεις να σταθεί νικηφόρα απέναντι στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, επιβάλλοντας την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων. 
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ