2016-03-12 08:23:11
Φωτογραφία για Κ. Ήσυχος: «Βαρύτατα εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας»
Ο Κώστας Ήσυχος, υπεύθυνος της ΛΑΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε... τα εξής:

«Βαρύτατα εκτεθειμένος είναι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας καθώς προσπάθησε να εμφανίσει την κατ' αρχήν συμφωνία Τουρκίας- Ε.Ε. ως επιτυχή απομόνωση των χωρών που προωθούν το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατάφωρα.

Ο κ. Τουσκ έρχεται να του υπενθυμίσει ότι οι χώρες του Βαλκανικού Δρόμου δεν προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες αλλά υλοποιούν τμήμα της πολιτικής της Ε.Ε. για το σταμάτημα των προσφυγικών ροών. Μιας πολιτικής που η χώρα μας στη ουσία συνυπέγραψε στην σύνοδο της περασμένης Δευτέρας.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σύνθετη με την ανάπτυξη συνοριοφυλακής στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και την ανάπτυξη ένοπλων ιταλικών τμημάτων στα σύνορα μας με την Αλβανία!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν οχυρώνεται και μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα περίκλειστο σταθμό φιλοξενίας. Παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, παίζει με τη μοίρα χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων που προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που χτύπησε τη χώρα τους, βιώνουν τώρα ένα δεύτερο πόλεμο βαρβαρότητας και ρατσισμού, βουτηγμένοι στη λάσπη της Ειδομένης». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ