2016-03-13 15:57:14
Φωτογραφία για ΝΤΟΥΝΤΟΥ ΓΕΜΑΤΟΣ... ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΟ!
Σε ραδιοφωνικό σταθμό φιλοξενήθηκε ο Ντουντού.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που πήρε κι αυτός τίτλους με την ομάδα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Θρύλος είναι πάντα φαβορί επί του ΠΑΟ, λόγω των παικτών που έχει, αλλά και της ποιότητάς τους. Ο Βραζιλιάνος μίλησε από εκεί και πέρα για το πώς έζησε ο ίδιος αυτά τα ντέρμπι, προσθέτοντας πως και ο κόσμος «παίζει» στην ουσία κι αυτός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Sport 24 Radio 103,3

«Για μένα είναι από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου. Θυμάμαι με μεγάλη χαρά αυτά τα ντέρμπι τόσο στο Καραϊσκάκης όσο και στο Ολυμπιακό Στάδιο. Είναι μεγάλα ματς, για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα το αβαντάζ, λόγω της ποιότητας που έχει, λόγω των παικτών που έχει και φυσικά λόγω της έδρας. Τόσο ως πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, όσο και ως οπαδός της ομάδας χαίρομαι όταν μαθαίνω ότι νικάει και θυμάμαι αυτή την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης.


Θα μιλήσω για εμένα, πώς το έζησα εγώ. Σίγουρα υπάρχει άγχος, προσμονή κι αυτή είναι μεγαλύτερη από τα άλλα ματς. Πριν από το ματς μπορεί να σκέφτεσαι πολλά πράγματα, αλλά μόλις αρχίσει δεν σκέφτεσαι τίποτα. Όλες οι σκέψεις που έκανες το προηγούμενο βράδυ δεν υπάρχουν. Υπάρχει ισορροπία συναισθημάτων και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο. Πρώτα είναι η τακτική, αλλά υπάρχει και το συναίσθημα. Κάθε ποδοσφαιριστής ζει το ματς με το δικό του ρυθμό.

Η πιο ισορροπημένη ομάδα είναι αυτή που θα πάρει τη νίκη. Μετά είναι το συναίσθημα, το πάθος. Συνηθίζουμε να λέμε ότι το ντέρμπι είναι διαφορετικό και για τον Παναθηναϊκό και για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ντέρμπι διαφορετικό, είναι ένα ντέρμπι παγκόσμιο. Πιστεύω ναι, το Καραϊσκάκης παίζει το δικό του ρόλο. Ο κόσμος ωθεί την ομάδα προς τη νίκη. Διαφορετική ατμόσφαιρα και διαφορετικό κίνητρο. Η πίεση που ασκεί ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι μοναδική.

Η πιο δυνατή ανάμνηση είναι όταν πανηγυρίζαμε με τον κόσμο τα γκολ. Γινόμασταν ένα, νιώθαμε το ίδιο πάθος. Μοναδικό συναίσθημα. Οι Έλληνες οπαδοί είναι ακόμη πιο φανατικοί κι από τους Βραζιλιάνους. Όλοι εδώ στη Βραζιλίας γνωρίζουν για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Το θεωρούν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης. Η πίεση που υπάρχει εκεί, δεν συγκρίνεται με εδώ», ήταν τα λόγια του.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ