2016-03-13 16:51:11
Φωτογραφία για Ήρθαν και έφυγαν οι πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας Αερινού
Ήρθαν και έφυγαν μετά από δύο ώρες οι πρόσφυγες από το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας που δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο Αερινό, που από την αρχή δεν θελαν να κατέβουν από τα λεωφορεία, διότι από την Αθήνα τους είπαν ότι θα διανυκτέρευαν σε ξενοδοχεία και αύριο το πρωί θα αναχωρούν για τη Θεσσαλονίκη.

Οι πρόσφυγες έφτασαν στο Αερινό χθες στις 4 το απόγευμα αι όταν αντίκρισαν το χώρο με τις σκηνές, δεν ήθελαν αρχικά να κατέβουν από τα λεωφορεία για να πάνε στο κέντρο φιλοξενίας. Ανάμεσα στους250 είναι αρκετά βρέφη και πολλά μικρά παιδιά.

Τελικά άρχισαν να κατεβαίνουν ορισμένοι, για να πάνε στις χημικές τουαλέτες που υπάρχουν στο χώρο, ενώ λίγο μετά τις 5 κατέβηκε το σύνολο των προσφύγων, που αφού έκανε διερευνητική επίσκεψη στους χώρους του κέντρου και είδε τον βροχερό καιρό και τα αντίσκηνα που είχαν στηθεί νωρίτερα από τον Στρατό, οι περίπου 200 αποφάσισαν ότι ήθελαν να φύγουν από το κέντρο και αφού πήραν τα υπάρχοντά τους στις 6 το απόγευμα, άρχισαν να περπατούν και αυτή την ώρα βρίσκονται στον παράδρομο του κόμβου Αερινού, στο ρεύμα προς Αθήνα.


“Η κατάσταση είναι απελπιστική, δεν ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίσουμε. Οι μισοί είναι παιδιά. Έχουν εξαγριωθεί, δεν ακούνε κανέναν. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουν πίσω”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ στο χώρο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Αστυνομία και μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, που από το πρωί βοήθησαν για να στηθεί το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.

Από το πρωί βρισκόταν στο χώρο η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Όταν ήρθαν οι πρόσφυγες το απόγευμα, μετά από τρεις ώρες διαδρομή με λεωφορεία από τον Πειραιά μία υπάλληλος τουΔημυοΡ., Φεραίου,που μιλάει αραβικά προσπάθησε να συνεννοηθεί μαζί τους.

«Μας ανέφεραν ότι στην Αθήνα, αυτοί που συντονίζουν την επιχείρηση, τους είπαν ότι σήμερα θα έμεναν σε κάποια ξενοδοχεία και αύριο το πρωί θα αναχωρούσαν για Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι είχαν στα χέρια τους εισιτήρια με το τραίνο από Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη”, είπε η αντιπεριφερειάρχης.

Εξαγριώθηκαν και έφυγαν

“Δεν πείθονταν με τίποτα να μείνουν. Κάποιοι είχαν εξαγριωθεί και απελπισμένοι χτυπούσαν τα τζάμια των λεωφορείων που ήταν μέσα. Τελικά πήραν απόφαση και έφυγαν με τα πόδια”,δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Η κα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι πάνω από 100 και μεταξύ τους και νεογέννητο 20 ημερών. “Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουν, τουλάχιστον να περάσουν τη νύχτα εδώ. Ενημερώσαμε τον αρμόδιο υπουργό και τον ταξίαρχο υπεύθυνο της επιχείρησης και μας είπαν ότι πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ, αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Το εξηγήσαμε στους πρόσφυγες, αλλά μάταια”.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, ο χώρος είναι έτοιμος, στήθηκε ιατρείο, οικίσκος καταγραφής των προσφύγων, 30 χημικές τουαλέτες, ντους και η 111 πτέρυγα Μάχης ήταν έτοιμη να προσφέρει φαγητό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ